El Barcelona Deep Tech Summit torna a la capital catalana amb la sostenibilitat com a protagonista

El congrés se celebra al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona durant els dies 28 i 29 de novembre

Redacció

Catalunya està ben posicionada en el món ‘deep tech’, amb unes 300 empreses emergents i creant més de 1.700 llocs de treball altament qualificats
Catalunya està ben posicionada en el món ‘deep tech’, amb unes 300 empreses emergents i creant més de 1.700 llocs de treball altament qualificats | Ajuntament de Barcelona

El Barcelona Deep Tech Summit (BDTS) torna a situar la capital catalana, per segon any consecutiu, com a epicentre d’innovació i canvi tecnològic. Durant els dies 28 i 29 de novembre, es reuniran al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona empreses, universitats, inversors, institucions i experts per exposar les seves iniciatives. En aquesta segona edició, el congrés se centrarà en el canvi climàtic, la transició energètica, la connectivitat, la nova era industrial i la biomedicina.

Segons els organitzadors, es comptarà amb 50 ponents i es preveu l’assistència de més de 1.000 persones. Entre les diferents activitats, es fa especial èmfasi en la connexió entre start-ups i inversors, mitjançant presentacions en petits grups o entrevistes individuals. També hi ha una part més centrada en l’exhibició on cadascuna de les companyies disposa d’un estand per exposar les seves innovacions i activitats.

No és una casualitat que les deep tech, com es coneixen les empreses amb base tecnològica i científica que busquen generar impacte i fer un món millor, hagin aterrat a Catalunya de nou. Al territori català hi ha prop de 300 empreses emergents i es dona feina a més de 1.700 treballadors altament qualificats. Els sectors on es té més presència són la biotecnologia (40%), la intel·ligència artificial (23%) i la robòtica (8,6%). La inversió no ha parat de créixer any rere any i Barcelona se situa per davant de París i Londres com la ciutat europea amb més start-ups d’aquesta tipologia.