L’Smart City Expo World Congress tanca la 12a edició amb assistència rècord

El saló dedicat a les ciutats intel·ligents ha acollit més de 25.000 visitants i 1.100 expositors provinents de 80 països

Categories:

ACN

L'edició de 2023 de l'SCEWC ha reunit més de 600 experts en ponències i taules rodones
L'edició de 2023 de l'SCEWC ha reunit més de 600 experts en ponències i taules rodones | Lluís Sibils (ACN)

L’Smart City Expo World Congress (SCEWC) ha tancat aquest dijous la seva 12a edició amb una assistència de 25.300 visitants, xifra rècord del congrés. El saló celebrat a Fira de Barcelona ha acollit un total de 1.106 expositors que han mostrat els seus últims projectes i innovacions en matèria d’intel·ligència urbana. “Durant aquests tres dies hem vist com les ciutats i les empreses han aplanat el camí cap a un futur millor i estem contents que Barcelona hagi estat l’epicentre d’aquest esforç”, ha valorat en un comunicat el director del SMCEWC, Ugo Valenti. Els organitzadors han avançat que l’esdeveniment tornarà a la capital catalana del 5 al 7 de novembre de 2024.

En el mateix comunicat, Valenti ha apuntat que la cita “ha obert la porta a una nova era per a les ciutats, la de la innovació i la sostenibilitat”, que és precisament el lema de l’Smart City d’enguany. De fet, durant aquests tres dies 600 experts han debatut sobre les diferents estratègies que s’estan desplegant arreu del món per abordar els reptes als quals s’enfronten les ciutats, com la mobilitat, la inclusió o la sostenibilitat.

En total, la fira ha crescut un 29,6% pel que fa a expositors, amb la presència de líders del sector com Samsung C&T Corporation, Deloitte, FCC, Siemens o Axis, entre d’altres. També hi ha hagut presència de més de 80 països diferents, segons han explicat, entre els quals figuren Alemanya, els Estats Units, Corea o Brasil. Tots els expositors han mostrat les seves darreres iniciatives en matèria urbana, com per exemple un projecte que inclou la intel·ligència artificial per gestionar la mobilitat a les ciutats, o un altre que contempla l’ús de bessons digitals per representar zones urbanes.

Curitiba, millor Ciutat Intel·ligent de 2023

En el context del congrés s’ha lliurat un any més l’Smart City Award, que enguany s’ha concedit a la ciutat brasilera de Curitiba per les seves iniciatives i projectes en innovació i transformació urbana. A més, també s’ha reconegut la tasca d’Anna Lisa Boni, tinent d’alcalde de Bolonya, i Claudio Orrego, governador de la Regió Metropolitana de Santiago de Xile, ambdós guanyadors del Premi al Lideratge.