Disney+ apuja els preus i llança dues noves quotes

Els beneficis que la subscripció oferia fins ara es converteixen en el pla prèmium, que passa dels 8,99 als 11,99 euros

Redacció

Juntament amb la pujada de preus s'han incorporat dues noves modalitats de subscripció, amb una qualitat d'imatge més baixa i una d'elles amb anuncis
Juntament amb la pujada de preus s'han incorporat dues noves modalitats de subscripció, amb una qualitat d'imatge més baixa i una d'elles amb anuncis | Mika Baumeister (Unsplash)

2023 està sent un any irregular per Disney+. Tot i que la plataforma ha millorat les dades d’audiència a Espanya en els darrers mesos, la caiguda de subscriptors experimentada a escala global durant la primavera va conduir l’empresa a reduir part del seu catàleg i, posteriorment, a fer com Netflix i limitar la compartició de comptes —que s’aplicarà a partir de 2024—. A aquestes mesures, aquest novembre se li suma un moviment ja avançat: la pujada de preu de les quotes.

Fins ara, Disney+ només oferia una única subscripció, de 8,99 euros mensuals, que oferia reproduccions sense anuncis a una resolució màxima de 4K, HDR i àudio Dolby Atmos, a més a més de quatre perfils simultanis. Aquest pla ara passa a ser l’opció prèmium de la plataforma, a un cost d’11,99 euros mensuals o bé 119,90 euros anuals.

La novetat és el llançament de dues noves quotes, que ofereixen menys prestacions a un preu més reduït. La primera d’elles, l’estàndard, té el mateix cost que fins ara, 8,99 euros mensuals o 89,90 euros anuals, però redueix la resolució màxima als 1080p, la qualitat de l’àudio a 5.1 i estèreo i el nombre de perfils simultanis a dos. Finalment, el pla més barat és l’estàndard amb anuncis, que costarà 5,99 euros al mes i, com el seu nom indica, introduirà publicitat entre les reproduccions, una opció que també ha prioritzat Netflix recentment. Les condicions de visionament són les mateixes que en el pla estàndard, i totes tres opcions permeten accedir al catàleg complet, però només l’estàndard i el prèmium ofereixen la possibilitat de descarregar els episodis per veure’ls sense connexió.

El canvi de quotes ja està en funcionament tant per als nous usuaris com pels que ja ho eren. En el cas dels segons, la renovació automàtica de la subscripció es farà amb el pla prèmium, de manera que suposarà un increment de cost si no es canvia amb antel·lació.