El videojoc català s’exposa a la Game Connection Europe de París

9 estudis de desenvolupament del Principat exposaran les seves creacions el 2 i 3 de novembre en una fira que acollirà 2.700 professionals i 220 expositors de 40 països

Redacció

Set dels nou estudis que viatjaran a París sota la marca Catalan Arts repetiran l'experiència de l'any passat
Set dels nou estudis que viatjaran a París sota la marca Catalan Arts repetiran l'experiència de l'any passat | Christophe Meseguer (Game Connection)

Per segon any consecutiu, l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) acompanyarà una delegació d’empreses catalanes del sector dels videojocs a la Game Connection Europe, la fira que se celebrarà els pròxims 2 i 3 de novembre a París. Sota la marca Catalan Arts, un total de nou estudis de desenvolupament podran mostrar les seves obres en un esdeveniment que espera acollir més de 2.700 professionals de la indústria i 220 expositors provinents de 40 països.

Enguany, l’ICEC aposta per una estratègia continuista, atès que set dels nou estudis que visitaran París ja ho van fer en l’edició del 2022. Les companyies en qüestió són Abylight Barcelona, Undercoders i SandBloom Studio, que aquest 2023 han publicat One Military Camp, Koa and the Five Pirates of Mara i De-Exit: Eternal Matters, respectivament;  RollDbox Games, que l’any passat va llançar Those Who Came: Healing Solaruspremi del públic al Saló del Gaming SAGA—; la desenvolupadora i editora JanduSoft, la companyia de codesenvolupament de cicle complet Titutitech i l’estudi Grimorio of Games, que està treballant en Sword of the Necromancer: Revenant.

Entre els estudis que s’estrenen a la Game Connection de la mà de l’ICEC es troba Herobeat Studio, els creadors del celebrat Endling – Extinction is Forever, títol publicat el 2022 que va guanyar un Premi Bafta, va ser finalista als The Game Awards i s’ha convertit en el primer videojoc guanyador del premi Ciutat de Barcelona. També hi acudirà la companyia barcelonina Garage 51 Entertainment, un estudi fundat el 2018 que ha desenvolupat jocs per dispositius mòbils (Demon Blade) i per realitat virtual (Drums Rock).

Etiquetes