X incorpora les trucades d’àudio i vídeo per als subscriptors de pagament
Tots els usuaris poden rebre trucades per defecte, però es pot limitar de part de qui s’accepten o bé desactivar-les completament
Categories:
X continua buscant noves vies per revalorar-se pels usuaris. La plataforma coneguda anteriorment com a Twitter ha començat a implementar una de les característiques que prometia des de feia temps: la possibilitat de fer trucades d’àudio i videotrucades a través de la mateixa aplicació. La nova funcionalitat es troba disponible, ara per ara, únicament per als usuaris de dispositius iOS, però la companyia ha assegurat en un comunicat que pròximament s’activarà l’opció per a Android.
Les trucades d’àudio i vídeo s’han llançat, de moment, com una opció exclusiva per als subscriptors de pagament de la plataforma, però tots els usuaris en podrà rebre una a través dels missatges directes. Per defecte, els usuaris tindran activada l’opció de rebre trucades dels contactes que tinguin registrats a l’agenda del telèfon —sempre que s’hagi donat permís a X per accedir-hi—, però l’opció es podrà canviar des dels ajustaments i seleccionar si es volen rebre trucades de tots els usuaris verificats, dels que tenim com a contactes o només d’aquelles persones que seguim. Així mateix, la funcionalitat també es podrà deshabilitar si no volem rebre cap classe de trucada.
Per fer una nova trucada o videotrucada, només cal dirigir-se a la secció de missatges directes, obrir una conversa i clicar la icona en forma de telèfon. Allà es podrà decidir si iniciar una conversa de veu o una de vídeo. Un cop acceptada, la interfície ofereix opcions limitades: activar o desactivar el nostre micròfon, posar o no l’altaveu i penjar. En el cas de les videotrucades, també permet activar o desactivar la càmera i canviar entre la càmera frontal o la posterior.
Aquest nou moviment s’emmarca dins l’objectiu de la nova propietat de la xarxa social, personada per Elon Musk, de convertir X en una ‘super app’ que abraci tots els canals de la comunicació i la interacció digital de la societat, com ja ho fa WeChat a la Xina o, en menor escala, WhatsApp a Europa. Les intencions són públiques des del 2022, quan l’empresari va comprar la plataforma; ja aleshores es va comunicar la intenció d’implementar un sistema de pagaments interns que, malgrat tot, encara no ha vist la llum.