Les teleoperadores petites, liderades per Parlem, copen la satisfacció dels usuaris

El 36% dels consumidors té contractades dades il·limitades al mòbil, mentre que un 84% compta amb fibra òptica a la llar

Redacció

Parlem és la teleoperadora millor valorada en telefonia mòbil i la segona en connexió a internet des de casa
Parlem és la teleoperadora millor valorada en telefonia mòbil i la segona en connexió a internet des de casa | Amina Filkins (Pexels)

Els usuaris de telefonia i internet a l’Estat espanyol es mostren més satisfets amb els serveis proveïts per les teleoperadores petites que per les grans multinacionals, d’acord amb una enquesta elaborada per l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). D’entre la vintena de companyies analitzades, la catalana Parlem és la que aconsegueix una valoració més elevada, seguida per la mallorquina PepePhone.

En l’àmbit de la telefonia mòbil, la majoria d’usuaris es mostra content amb la seva companyia, tant pel que respecta a les converses com a l’accés a internet. Parlem lidera la classificació amb una puntuació de 85 punts sobre 100, seguida per PepePhone, O2, Simyo i PTV Telecom. Pel que fa a les grans operadores, la que obté una valoració més alta és Movistar, amb 72 punts. L’enquesta també pregunta als usuaris quantes dades contracten en la seva tarifa, i l’opció més popular són les dades il·limitades (36%), seguida per una quantitat dels 11 als 100 GB (33%). Un quart de la població en contracta entre 1 i 10 GB, i només el 6% en té 500 MB o menys.

Quant a la connexió a internet des de casa, el 84% dels enquestats assegura comptar amb fibra òptica, pel 9% que té 4% o 5G, el 6% que encara manté l’ADSL i un 1% que té altres tipus de connexions. En aquest context, Simyio és l’operadora que obté una millor puntuació, de 86 punts, seguida per Parlem (83 punts). Novament, Movistar és la gran teleoperadora amb millor valoració, de 72 punts, mentre que Jazztel obté 69 punts, Orange, 67, i Vodafone, 64.

Les OTT, de notable

L’estudi de l’OCU també pregunta als usuaris quina valoració fan dels serveis de vídeo sota demanda de pagament, centrant-se exclusivament en les OTT. En aquest sentit, la valoració és molt similar entre totes les plataformes, amb una puntuació que va dels 70 als 76 punts. Les dues millor posicionades són la catalana Filmin i Disney+, mentre que la classificació la tanquen Flixolé, Apple TV+ i Amazon Prime Video. A més, el 45% dels enquestats assegura que comparteix el compte amb persones de fora de la llar.