Neix Vera, la nova operadora de telecomunicacions de proximitat

L’empresa sorgeix de la fusió de les companyies Goufone, Iguana i Soomfibra i ja dona servei a 50.000 famílies catalanes

Categories:

Redacció

Vera disposa d'una xarxa pròpia de telecomunicacions a 15 comarques catalanes
Vera disposa d'una xarxa pròpia de telecomunicacions a 15 comarques catalanes | Andrea Piacquadio (Pexels)

Les operadores de telecomunicacions locals Goufone, Iguana i Soomfibra s’han fusionat per crear Vera, una nova operadora que oferirà connexió a internet a través de fibra òptica, serveis de telefonia i energia renovable a tot Catalunya. La nova empresa s’ubicarà a Gurb (Osona), en la que fins ara era la seu central de Goufone, i arranca el 2023 amb 180 treballadors, set botigues pròpies i un capital 100% català.

L’operadora ja ofereix serveis a més de 50.000 famílies del Principat amb una xarxa pròpia de telecomunicacions a 15 comarques catalanes: Anoia, Baix Llobregat, Alt Penedès, Bages, Moianès, Osona, Ripollès, Baix Empordà, Alt Empordà, la Selva, Berguedà, Vallès Oriental, Garrotxa, Maresme, i Pla de l’Estany. Des de l’1 de febrer, la companyia també ofereix els seus serveis a tot el territori a través d’operadors de xarxa neutra. “A Vera creiem fermament que només es pot transformar la vida de les persones si se’ls ajuda amb una oferta sòlida que garanteixi, en primer lloc, la millor connexió possible i, en darrera instància, una millor connectivitat”, ha declarat el conseller delegat de l’empresa, Marc Mundó.

A més a més d’oferir connexions de fibra i telefonia mòbil, Vera també prepara solucions integrals de connectivitat amb els quals aspira a convertir-se en “el proveïdor líder de totes les solucions de connectivitat de KM 0 de Catalunya”. Per altra banda, la companyia ofereix els serveis energètics a través tant de comercialitzadora com d’autoconsum amb la col·locació de plaques solars. En aquest darrer cas, Vera també brinda la possibilitat de comprar els excedents d’energia que produeixin els clients per comercialitzar-los pel seu compte.