WhatsApp incorpora un nou sistema per iniciar sessió basat en les dades biomètriques

A través de mètodes com el reconeixement facial o l’empremta dactilar els usuaris podran accedir als seus comptes deixant de banda les tradicionals contrasenyes

Redacció

La nova funcionalitat ja està incorporada a l’última versió i, de moment, només es troba disponible per a dispositius Android
La nova funcionalitat ja està incorporada a l’última versió i, de moment, només es troba disponible per a dispositius Android | Mourizal Zativa (Unsplash)

WhatsApp ha llançat de forma oficial una alternativa a les contrasenyes per iniciar la sessió a través de noves claus d’accés. Aquest sistema utilitza mètodes biomètrics disponibles als telèfons mòbils com són el reconeixement facial o l’empremta dactilar perquè els usuaris accedeixin als seus comptes. A la vegada, també ha incorporat altres funcionalitats com l’ús d’un codi o el patró de desbloqueig.

La plataforma de missatgeria ja ha incorporat aquestes opcions a l’última versió de l’aplicació. De moment, només es troba disponible per a dispositius del sistema operatiu Android. Per activar aquest nou sistema d’inici de sessió s’ha de donar permís a través de la secció del compte de la mateixa app i acceptar que es pugui fer ús del reconeixement biomètric o de la incorporació d’un nou PIN.

La companyia ha explicat que amb aquesta acció vol fer més fàcil i segur l’accés de tots els usuaris. WhatsApp també ha especificat que aquestes noves funcionalitats incorporades busquen afegir més seguretat a l’aplicació per evitar el robatori de contrasenyes i disminuir el nombre de persones que s’obliden de les claus d’accés.