Google ofereix imatges ‘a la carta’ fetes per IA, des de la barra de cerques

La nova eina, disponible de moment en anglès i als EUA, permet als usuaris descriure detalls de la fotografia que s’imaginen

Redacció

Per cada cerca, Google oferirà quatre resultats d’imatges elaborades amb IA
Per cada cerca, Google oferirà quatre resultats d’imatges elaborades amb IA | Google

Google ha anunciat l’arribada d’un nou servei de creació d’imatges a través d’intel·ligència artificial des del mateix buscador. La novetat s’ha llançat, de moment, en anglès i per als internautes dels Estats Units que hagin activat i donat consentiment a l’opció de “programa d’experiències d’IA generativa” (SGE).

L’usuari podrà escriure a la barra de cerca una descripció del tipus de fotografia que imagina, i Google oferirà quatre resultats d’imatges elaborades per IA. Clicant al damunt de qualsevol, s’habilitarà l’opció “Editar” i allà, en un requadre de text, hi haurà la possibilitat d’afinar encara més els detalls de la imatge, el fons o el seu entorn.

La companyia també preveu afegir aquesta eina a la pestanya de Google Imatges amb un botó anomenat “Crear una cosa nova”, que apareixeria enmig dels resultats de les imatges reals que hagi proporcionat una cerca en concret. Tot això es farà, segons el comunicat emès, “implantant mesures de seguretat que garanteixin un ús responsable de la IA generativa i que no xoquin amb la seva política d’ús prohibit d’aquesta tecnologia”.  

Una d’aquestes mesures serà la introducció d’una etiqueta de metadades, marques d’aigua i un botó titulat ”Sobre aquesta imatge” per tal que els usuaris puguin saber si la fotografia està feta o conté elements d’IA.

Esborranys de text, també amb IA

D’altra banda, Google també està assajant una funció que genera un esborrany de text a través dels resultats d’una recerca amb el SGE activat, destinat a “facilitar les cerques d’informació de molta envergadura en el cas d’investigacions, o oferir inspiració o idees sobre com començar un escrit sobre un tema concret”. Aquest nou recurs permetrà personalitzar el text resultant per fer-lo més concís o d’un to més informal, i podrà ser exportat de forma senzilla a un document de Google Docs o a una plantilla de Gmail.