Renalyse, el dispositiu que vol democratitzar la diagnosi de malalties renals cròniques

L’aparell està previst que arribi al mercat l’any 2026 i podrà mesurar de manera remota paràmetres claus i oferir resultats immediats als pacients

Categories:

Redacció

Els marcadors són capaços de prevenir diferents afeccions: arrítmies, anèmies, deficiències greus i malalties cardiopulmonars
Els marcadors són capaços de prevenir diferents afeccions: arrítmies, anèmies, deficiències greus i malalties cardiopulmonars | Artem Podrez (Pexels)

CreatSens Health, empresa spin off de la Universitat Rovira i Virgili (URV), ha anunciat que podrà iniciar el procés d’industrialització i certificació del dispositiu Ranalyse de diagnòstic i monitoratge de malalties renals cròniques en completar amb èxit una ronda d’inversió d’un milió d’euros. Aquest aparell, que està previst que arribi al mercat el 2026, és capaç de mesurar de manera remota, amb una sola gota de sang, paràmetres claus per als pacients i proporcionar resultats immediats.

Actualment, el seguiment es fa a través de l’anàlisi de sang en laboratoris clínics o des de dispositius en àrees d’urgència dels hospitals i, amb aquest projecte, es vol obrir el seu ús no només a metges, sinó que també a les persones afectades que es troben a casa. Així doncs, es podrà oferir una atenció ràpida en el cas de patir problemes greus que puguin aparèixer des del domicili. Alhora, els marcadors són capaços de prevenir afeccions com ara arrítmies, anèmies, deficiències greus i malalties cardiopulmonars.

CreatSens Health va ser creada l’any 2017 a Tarragona com a spin off de la URV amb el suport del Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació (CTTI) i esperen poder atendre i monitorar més de 90 milions de pacients a tota la Unió Europea un cop s’hagi implementat el seu aparell. De moment, es troba en fase de preindustrialització i compta amb la col·laboració de l’Hospital Clínic de Barcelona i Eurecat Centre Tecnològic, entre altres entitats.