Set de cada deu joves utilitza internet per buscar informació sobre problemes de salut

Els homes s’acostumen a interessar més pel benestar físic, mentre que les dones mostren un major de grau preocupació per la salut mental

Categories:

Redacció

La salut és l’aspecte que més valoren els joves entre 15 i 29 anys per davant de guanyar diners i les relacions familiars
La salut és l’aspecte que més valoren els joves entre 15 i 29 anys per davant de guanyar diners i les relacions familiars | Courtney Clayton (Unsplash)

Set de cada deu joves entre 15 i 29 anys fa ús d’internet per buscar símptomes en el cas de no trobar-se bé amb l’objectiu de fer un diagnòstic. Aquesta és una de les conclusions a la que ha arribat l’estudi La innovación tecnológica aplicada al cuidado de la salud: La mirada de adolescentes y jóvenesrealitzat per la Fundació Pfizer i Fad Juventud. A la vegada, apunten que tenir una bona salut és l’aspecte que més valoren els enquestats durant aquesta etapa de la vida, per davant d’aconseguir diners o mantenir una bona relació familiar.

Un altre tipus d'informació que cerca la gran majora, amb un 79,3%, és la prevenció i la millora del benestar. De fet, les temàtiques específiques que registren un nombre més alt d’interessats a buscadors i xarxes socials són l’activitat física, la salut mental i l’alimentació, tot i que existeixen algunes diferències segons el sexe. Els homes acostumen a informar-se per la pràctica esportiva, mentre que les dones per l’ansietat, estrès i depressió.

De fet, un terç de les persones participants en l'estudi explica que consulta aquests continguts cada dia i la preocupació va en augment des de 2020, quan va aparèixer la Covid-19. Vuit de cada deu enquestats afirmen que se senten millor informats sobre salut i benestar gràcies a les apps i eines digitals, mentre que també destaca la majoria que els és de gran ajuda per mantenir uns hàbits saludables i bones rutines.

Un dels aspectes que millor valoren els joves d’aquestes informacions és que es presenten de manera “visual i completa”, fent ús de vídeos i fotografies. Entre les aplicacions més utilitzades relacionades amb aquest camp, en primera posició trobem aquelles de seguiment físic com el comptador de passes (31,4%). La segueixen l’alimentació (29,5%), la menstruació (28,4%) i la preparació esportiva (26,7%).