El 81% dels joves té por d’estar sense el mòbil

Un estudi de la UOC assenyalaque la capacitat d’atenció ha caigut dels 12 als 8,2 segons en 15 anys

ACN

El 40% dels enquestats assegura que es connecta per "no sentir-se sol"
El 40% dels enquestats assegura que es connecta per "no sentir-se sol" | Liza Summer (Pexels)

 El 81% dels joves d'entre 14 i 35 anys pateix de nomofòbia, la por a estar sense el mòbil. Així ho acredita un estudi elaborat per l’eLearning Innovation Center (eLinC) de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) en col·laboració amb Accentura, que també assenyala que el 40% dels adolescents es connecta “per no sentir-se sol” i el 20% presenta símptomes d’insomni.

Un dels principals aspectes que assenyala l’informe de la UOC és el descens que s’ha registrat en la capacitat d’atenció, tant dels joves d'entre 14 i 35 anys com de la societat en general, que ha baixat dels 12 als 8,2 segons en 15 anys. “Està força clar que la multitasca provoca una pèrdua d'eficiència”, ha assegurat l'expert en detecció i anàlisi de tendències a l'eLinC, Guillem Garcia. Això no obstant, l’investigador considera que els joves tenen “molt de criteri” per diferenciar els usos dels dispositius, els formats i els canals en funció del moment o l'objectiu.

Segons els experts consultats, els resultats apunten que un 70% de les persones d'entre 14 i 35 anys tenen el telèfon mòbil com a principal eina per a la lectura de continguts digitals, fet que els fa més propensos a “divagacions mentals” en comparació amb l'ús del paper, que permet una millor concentració. L'estudi ha assenyalat també que els joves amb més problemes per concentrar-se prefereixen els continguts en format vídeo per descobrir o aclarir conceptes durant la seva formació.

Els continguts digitals tenen una posició “central” a la vida dels joves, que també ho perceben com una opció de futur laboral: un de cada tres vol ser influenciador i un de cada cinc, videojugador professional. L'estudi alerta que, en un entorn d'informació “sobreabundant”, només les organitzacions capaces de captar l'atenció dels usuaris podran prosperar.

Etiquetes