Google Podcasts desapareix i el seu contingut migra a YouTube Music

La plataforma deixarà de funcionar a partir de l’any vinent amb una quota de mercat als Estats Units del 4% d’usuaris

Categories:

Redacció

Google ha anunciat que oferirà als seus creadors de continguts “noves i millors eines” de cara al futur com la possibilitat de subscriure’s i un servei d’estadístiques detallat
Google ha anunciat que oferirà als seus creadors de continguts “noves i millors eines” de cara al futur com la possibilitat de subscriure’s i un servei d’estadístiques detallat | Freestocks (Unsplash)

Google Podcasts deixarà de funcionar a partir de 2024. Així ho ha explicat Google a través d’un comunicat, on ha anunciat que tots els continguts ja creats aniran migrant de forma progressiva cap a YouTube Music, també de la seva propietat. D’aquesta forma, s’integraran aquests tipus de programes i la música en una mateixa aplicació com ja fan altres companyies com Spotify.

Un dels motius que expliquen aquest moviment és que la plataforma que desapareixerà mai s’ha acabat de consolidar. Segons un informe de la consultora Edison al qual ha fet referència la companyia tecnològica, només tenia una quota de mercat als Estats Units del 4%, mentre que la nova aplicació a la qual migraran presenta el 23% dels usuaris de pòdcasts setmanals.

Google també ha anunciat que donarà facilitats als creadors de continguts per fer aquesta transició el més ràpidament i còmodament possible “amb noves i millors eines”.  Entre elles, afegirà la possibilitat de subscriure’s a un canal, a més d’un servei d’estadístiques per veure el rendiment detallat. Per part dels oients, aquests podran consumir YouTube Music en un segon pla i sense la necessitat d’estar connectats a internet.