ChatGPT incorpora la parla, el reconeixement de veu i la interpretació d’imatges

El robot entendrà les preguntes, podrà contestar-les en cinc idiomes i serà capaç d’identificar detalls de fotografies per tal d’ajudar a resoldre tasques o dubtes

Redacció

Les respostes de veu, en les quals han col·laborat professionals del doblatge, només podran obtenir-se a la versió 'app'
Les respostes de veu, en les quals han col·laborat professionals del doblatge, només podran obtenir-se a la versió 'app' | Andrew Neel (Unsplash)

El popular robot conversacional desenvolupat per OpenAI afegirà en les pròximes dues setmanes un parell de funcionalitats: la interpretació d’imatges que puguin mostrar-li els usuaris i la possibilitat d’interactuar mitjançant la paraula. Aquestes novetats estaran disponibles per als comptes de pagament, tant els estàndard com els empresarials. Les respostes amb veu només podran obtenir-se, per ara, a la versió app d’iPhone, iPad i dispositius Android, però no pas a la versió clàssica d’ordinador. 

ChatGPT parlarà en cinc idiomes i també escoltarà i entendrà el seu interlocutor. El sistema Whisper, de reconeixement de veu, transforma d’àudio a text les preguntes dels usuaris, que podran demanar-li a la màquina que els expliqui un conte a partir d’algun tema determinat, tal com ha mostrat la companyia en un vídeo d’exemple publicat a les xarxes. OpenAI ha col·laborat amb professionals del doblatge per tal que la veu sigui el més real possible. 

L’altra gran millora és la nova capacitat de reconèixer i interpretar fotografies per tal de respondre qüestions o ajudar en una tasca concreta. Fins i tot se li podran marcar àrees d’una imatge perquè les identifiqui i pugui resoldre dubtes. Al post d’exemple penjat per OpenAI, el robot és capaç de reconèixer una bicicleta i un caragol del seient i donar instruccions sobre com abaixar-lo i quines eines utilitzar. Els desenvolupadors han aclarit que aquesta característica no funcionarà amb fotos de persones.  "ChatGPT no sempre és precís i el sistema ha de respectar la privacitat dels individus”, han explicat des de la companyia.