TikTok crea etiquetes per assenyalar els vídeos fets amb IA

Els usuaris hauran d’incloure aquesta advertència als seus continguts, tot i que la plataforma ja treballa en un algoritme que detecti l’ús d’intel·ligència artificial automàticament

Redacció

La xarxa també actualitzarà les pautes de l'eina Effect House per marcar visiblement quins efectes estan creats amb la IA
La xarxa també actualitzarà les pautes de l'eina Effect House per marcar visiblement quins efectes estan creats amb la IA | Ivan Smkov (Pexels)

TikTok comença a arromangar-se per tal d’evitar que els continguts generats amb intel·ligència artificial inundin de manera amagada i fraudulenta la seva xarxa social. La plataforma ha anunciat l’aparició d’unes etiquetes que podran utilitzar els usuaris per informar a la comunitat que un vídeo -o una part- penjat al seu compte ha estat realitzat amb aquesta tecnologia. L’ús d’aquestes etiquetes no serà obligatori, però Tiktok ha recordat que serviran perquè els creadors compleixin la política de mitjans sintètics que inclou les normes d’ús.

Per introduir-les, els tiktokers hauran d’activar-les al menú d’Ajustaments, i cada publicació que contingui una d’aquestes etiquetes es visualitzarà en forma de requadre gris sota el nom de l’usuari amb la llegenda ‘el creador l’ha marcat com a contingut generat per IA’. Durant les pròximes setmanes, la xarxa s’ha compromès a compartir vídeos i recursos on es detallarà tot el procediment.

La croada de TikTok contra la mala praxi amb l’IA no s’atura aquí perquè, paral·lelament, s’ha començat a provar un nou algoritme per detectar automàticament tots aquells vídeos on hi hagi intervingut la IA. Això vol dir que, a mitjà termini, tots els continguts que no duguin la nova etiqueta per part de la persona que l’ha penjat, podran ser etiquetats d’ofici pel sistema. A més, s’actualitzaran les pautes d’Effect House per aconseguir que el catàleg d’aquesta eina per dissenyar i desenvolupar efectes especials a TikTok també especifiqui que la IA està present.