Una nova aplicació centralitza l’historial i les dades mèdiques dels pacients de forma segura

My Medic Eye, creada per estudiants de la UOC, aglutina tota la informació provinent de centres públics o privats de qualsevol país per fer-la accessible al propi usuari

Redacció

En pocs mesos de vida, l'app ja acumula més de 3.000 descàrregues en 75 països
En pocs mesos de vida, l'app ja acumula més de 3.000 descàrregues en 75 països | NCI (Unsplash)

Agilitzar l'accés a la informació mèdica dels pacients sense perdre el dret a la privacitat ni el dret a la informació sobre la seva salut és la funcionalitat bàsica de My Medic Eye, una nova plataforma creada per centralitzar tot l'historial mèdic de cada persona.

Dins de l'aplicació, tant la informació obtinguda de centres mèdics públics i privats de qualsevol país com els símptomes recollits pel mateix usuari s'organitzen per carpetes i es visualitzen de manera gràfica. Totes aquestes dades són modulables i flexibles perquè cadascú pugui configurar-lo de manera particular. D'aquesta manera es poden anotar els símptomes, posar data a les cites amb els professionals sanitaris i establir un calendari de la pauta de medicació indicada.

"L'objectiu de la plataforma és empoderar les persones perquè portin un millor seguiment de la seva pròpia salut i la dels seus familiars en un únic espai", explica Yael Azagury, estudiant del grau d'Enginyeria Informàtica de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i corresponsable del projecte My Medic Eye, un dels vuit finalistes de l'onzena edició de l'SpinUOC, la jornada d'emprenedoria i transferència de coneixement d’aquest centre.

 "Volem fer comprensible la informació sanitària, que moltes vegades és complexa, i proporcionar als pacients un lloc segur on organitzar fàcilment tots els seus registres mèdics d'una manera accessible i segura. Això els atorga la capacitat de compartir-la amb metges o familiars per facilitar diagnòstics i tractaments", afirma Azagury, qui recalca el fet que la base de dades sigui anonimitzada i disposi dels permisos corresponents dels seus propietaris.

My Medic Eye ja està disponible en les botigues d'iOS i Android, adaptada a nou idiomes. En pocs mesos de vida ja té més de 3.000 descàrregues en més de 75 països. "Actualment, l'aplicació és al mercat i l'hem desenvolupat amb fons propis. A partir d’ara busquem finançament per començar a promocionar-la, així que n’esperem un creixement important", conclou Azagury.