Una nova funció de YouTube permet identificar cançons a partir del taral·leig dels usuaris

La plataforma de continguts audiovisuals fa ús d’una base de dades amb més de 50 milions de temes i un sistema d’intel·ligència artificial

Redacció

Els usuaris només han de taral·lejar una melodia tres segons per tal que l’eina identifiqui la cançó i l’artista que l’interpreta
Els usuaris només han de taral·lejar una melodia tres segons per tal que l’eina identifiqui la cançó i l’artista que l’interpreta | BrandLab (Unsplash)

Segur que a molts els ha passat alguna vegada que els queda gravada al cap la melodia d’una cançó i es desconeix per complet el títol o el nom de l’artista que l’interpreta. Ara, amb la nova funcionalitat que està testant YouTube (de moment només amb alguns usuaris dels dispositius Android) s’ha trobat la solució. Aquesta característica, tal com ha anunciat l’eina de Google a través d’un comunicat, permet identificar temes a partir del taral·leig dels usuaris, sigui d'una melodia o de la lletra.

La plataforma de continguts audiovisuals disposa d’una base de dades amb més de 50 milions de temes que, mitjançant la intel·ligència artificial, permet oferir aquest servei. Hum to search, com es diu aquesta nova funció, té la capacitat de modelar el sistema i trobar els punts de connexió entre la versió enregistrada i la interpretació original de l’artista. En aquest sentit, la plataforma se centra només en la melodia predominant; oblidant les lletres, el timbre de veu, els instruments i altres sorolls ambient que hi pugui haver.

De fet, Google ja permet aquesta cerca de cançons taral·lejant-les a través del seu assistent de veu o l’aplicació del mateix buscador. La gran diferència que presenta YouTube respecte a la seva companyia matriu és el temps de melodia requerit. La primera necessita uns 10 o 15 segons de taral·leig, mentre que la nova funcionalitat en té prou amb poc més de tres segons.

Una altra de les possibilitats que permet Hum to search és el fet de poder enregistrar una cançó que s’està reproduint en directe i buscar al mateix moment el títol i l’artista com ja proposen altres aplicacions conegudes de l’estil de Shazam. Sigui quina sigui la funció requerida, un cop identificat el tema, la plataforma pot suggerir als usuaris el vídeo musical oficial, així com altres continguts generats per creadors.