Google Missatges habilita les comunicacions d’emergència via satèl·lit

La nova funcionalitat, que no necessita cobertura ni internet, està pensada per donar servei en contextos molt concrets com la ubicació en llocs remots

Categories:

Redacció

Altres sistemes operatius compten amb aplicacions de prestacions semblants com Emergency SOS, d'iOS
Altres sistemes operatius compten amb aplicacions de prestacions semblants com Emergency SOS, d'iOS | Engin Akyurt (Unsplash)

Google Missatges està desenvolupant una opció, dins la seva plataforma, que integri l’enviament de missatges a través de la connexió via satèl·lit, pensada per aquells usuaris que hagin de comunicar avisos d’emergència en qualsevol situació i sense la necessitat de comptar amb cobertura ni xarxa d’internet. Així doncs, es tracta d’una funció molt útil en contextos concrets amb poques opcions de comunicació com, per exemple, la ubicació en llocs remots.

Fins ara, les persones que es trobaven en situacions semblants i tenien dispositius Android, havien de recórrer a aplicacions de tercers i ara aquesta opció ja apareixerà de manera predeterminada en alguns dispositius. En paral·lel, els últims models del sistema operatiu iOS, com l’iPhone 14, també presenten una aplicació de prestacions semblants com és Emergency SOS.