L’APDCAT impulsa una xarxa col·laborativa de delegats de protecció de dades

La comunitat concentra més de 1.700 entitats públiques i privades i busca promoure l’intercanvi de coneixement i experiències

Categories:

Redacció

La DPD en xarxa vol donar suport als professionals del sector a través de la cooperació i l'intercanvi d'experiències
La DPD en xarxa vol donar suport als professionals del sector a través de la cooperació i l'intercanvi d'experiències | APDCAT

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha fet pública aquest dijous la DPD en xarxa, la primera comunitat en línia dedicada als delegats i delegades de protecció de dades de Catalunya. La plataforma s’ha creat amb l’objectiu d’estendre la cultura de la privacitat al Principat i vol esdevenir un espai en què els professionals puguin col·laborar entre ells i compartir les seves experiències i coneixements adquirits.

El projecte aglomerarà d’entrada més de 1.700 entitats, que van des de l’administració pública (Generalitat i ajuntaments) fins a universitats públiques i privades, col·legis professionals o qualsevol entitat que s’encarregui del tractament de dades de serveis prestats al sector públic català.

La comunitat s’ha creat per donar suport a la tasca dels delegats de protecció de dades, una figura obligatòria dins de les institucions públiques (i algunes privades) d’ençà de l’entrada en vigor del Reglament General de Protecció de Dades (RGPD). La seva feina, entre altres qüestions, és vetllar perquè l’organització compleixi adequadament la llei a l’hora de tractar dades personals de la ciutadania, a més a més d’atendre les peticions de la població en aquest àmbit.

La DPD en xarxa s’emmarca dins del nou Pla estratègic de l’APDCAT, un document que recull més de 60 accions concretes per executar fins al 2028. La guia s’estructura en cinc pilars estratègics (sensibilització, supervisió i control, prevenció, formació i innovació) i ja ha dut a terme algunes de les actuacions previstes, com la creació de l’Observatori de la Protecció de Dades.