La ‘start-up’ Circe desenvolupa un programari que detecta interferències en senyals GPS

La companyia catalana reveu acabar la prova pilot aquest mateix any i llençar el producte al mercat

Categories:

Redacció

Circe aplica algoritmes d’intel·ligència artificial a la seguretat dels sistemes de geolocalització
Circe aplica algoritmes d’intel·ligència artificial a la seguretat dels sistemes de geolocalització | Jonas Leupe (Unsplash)

L’empresa Circe Smart Navigation Solutions ha desenvolupat un programari que detecta interferències en els senyals de geolocalització per a millorar-ne la seguretat. El projecte d’aquesta empresa emergent assentada a Barcelona es basa en algoritmes d’intel·ligència artificial i és capaç d’identificar amb alta precisió i en temps real atacs als sistemes de navegació d’ús comercial com els que utilitzen els dispositius mòbils, els automòbils o els vaixells.

Nascuda l'any 2021, la start-up busca aplicar la seva tecnologia a sectors com el transport, l’automoció, la mobilitat urbana o la nàutica. Aquest nou programa pretén millorar la seguretat dels dispositius comercials d’ús quotidià, una de les principals vies d’entrada per a la ciberdelinqüència.

Actualment, el projecte es troba en fase pilot, en la qual emet una alerta a l’usuari quan es detecten senyals d’interferència perquè sigui conscient que està en situació de risc. En la pròxima fase, s’han marcat l’objectiu de ser capaços d’interferir i eliminar aquestes interferències. De moment, aquesta primera versió presenta una precisió del 94% i Circe preveu que aquest mateix any podrà acabar la prova pilot i iniciar la fase de comercialització del producte.