Els EUA guanyen la partida: Nvidia compra ARM

L’empresa nord-americana adquireix el negoci de microprocessadors per 40.000 milions d’euros i ratifica el seu rol com a líder al sector

Categories:

Redacció

Nvidia amplia el seu negoci amb la divisió de microprocessadors i preveu entrar en la intel·ligència artificial
Nvidia amplia el seu negoci amb la divisió de microprocessadors i preveu entrar en la intel·ligència artificial | ARM

La nord-americana Nvidia ha adquirit ARM per 40.000 milions de dòlars, una operació que ha batut tots els rècords en el sector dels semiconductors. L’acord situa ara en mans estatunidenques la companyia d’origen britànic que el 2016 va adquirir la japonesa SoftBank per 31.000 milions de dòlars i que va deixar Europa sense una companyia potent en el desenvolupament de hardware.

Nvidia pagarà 21.500 milions de dòlars en accions a Softbank i 12.000 milions de dòlars en efectiu. L’operació contempla també un total de 5.000 milions de dòlars extra segons com avancin les negociacions els pròxims anys i les xifres de negoci, i accions valorades en 1.500 milions de dòlars per als treballadors d’ARM.

La integració ha de ser ratificada pels òrgans reguladors dels Estats Units, la Unió Europea, el Regne Unit i la Xina, i pot triar fins a 18 mesos a culminar.

ARM manté la seva operativa

La intenció del nou propietari és mantenir la seu d’ARM al Regne Unit i invertir en la creació d’una nova planta especialitzada en intel·ligència artificial. També ha afirmat en la comunicació oficial que es mantindrà el model de llicència oferta, el que consideren “fonamental per al seu èxit”. Samsung, Apple, Huawei, Qualcomm, Intel, Broadcom o AMD són alguns dels fabricants que utilitzen aquesta tecnologia per dissenyar els seus xips.

Amb la integració d’ARM, Nvidia amplia el seu negoci amb la incorporació dels microprocessadors i enforteix la seva posició com un dels líders de la indústria tecnològica. “Ens unim a ARM per crear una empresa informàtica líder en la era de la intel·ligència artificial”, han anunciat en un comunicat.