La UPF és víctima d’un atac informàtic

La Universitat ha activat un pla de mesures preventives amb la col·laboració de l’Agència de Ciberseguretat

Categories:

Redacció

La UPF espera que el sistema informàtic torni a la normalitat durant la tarda de dimarts
La UPF espera que el sistema informàtic torni a la normalitat durant la tarda de dimarts | @UPFBarcelona (Twitter)

La Universitat Pompeu Fabra (UPF), amb la col·laboració de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, ha activat un pla de mesures preventives per evitar un atac informàtic que ha rebut aquest matí, segons ha informat el centre a través de Twitter. La incidència s’ha detectat a temps gràcies a les tecnologies de seguiment de què disposa la institució, però ha provocat que la universitat es quedi sense connectivitat durant bona part d’aquest dimarts, fins que el servei s’ha restablert a partir de les 17:54 de la tarda.

El pla s’ha activat després que la UPF detectés un accés anòmal als seus servidors, segons citen fonts de la universitat a betevé. Ara per ara, es desconeix l’abast de l’ofensiva, però es treballa per recuperar els serveis. Les mesures preventives han tancat l'accés a la intranet del centre, de manera que els alumnes i docents no han pogut accedir al correu electrònic ni al sistema que gestiona els cursos de manera digital, però els ordinadors de la universitat sí que mantenien l’accés a internet.

Aquesta situació s’ha donat en ple final del tercer trimestre de l’any acadèmic a la UPF, moment en què s’imparteixen les darreres classes i l’alumnat es prepara per als exàmens finals. La direcció de la universitat s’ha disculpat amb la comunitat acadèmica per aquesta qüestió i ha agraït la seva comprensió en un comunicat. En el text també expliquen que, dins del pla de contenció, tots els alumnes i docents hauran de restablir la contrasenya de la intranet.