Neix una aplicació per millorar el dia a dia dels ciclistes urbans

Investigadors de l’ICTA-UAB participen en la creació de BiciZen, on es comparteixen avisos sobre l’estat de les vies, seguretat i aparcaments

Redacció

Els canvis o desviaments en la ruta habitual dels ciclistes són algunes de les informacions que es comparteixen a BiciZen
Els canvis o desviaments en la ruta habitual dels ciclistes són algunes de les informacions que es comparteixen a BiciZen | Carlota Serarols (BCN.CAT)

Els ciclistes tenen una nova eina al seu abast per moure’s de manera més eficient, segura i plaent per les ciutats. L’aparició de BiciZen, una aplicació per a mòbils oberta i col·laborativa, té com a objectiu recopilar dades sobre les experiències quotidianes dels mateixos rodadors urbans i proporcionar informacions útils a tots aquells que habitualment es desplacen en bicicleta. 

La plataforma, que ha comptat amb la participació d’investigadors del City Lab Barcelona de l’ICTA-UAB, permet que els usuaris comparteixin avisos sobre aparcaments, talls de trànsit, robatoris i conflictes amb altres usuaris de la carretera. Aquest registre històric d'incidents, esdeveniments i comentaris podrà servir també perquè urbanistes, tècnics i legisladors de l’àmbit municipal planifiquin millores en la infraestructura viària.

L’aplicació de BiciZen és fruit de la unió de cinc institucions acadèmiques del Consorci Europeu d'Universitats Innovadores (ECIU) i pot descarregar-se tant a les plataformes iOS com Android. Els creadors del projecte s’han compromès a compartir com a dades obertes per a la recerca totes les bases de dades que de manera anònima es vagin emmagatzemant.