La CE reclama a les plataformes claredat en la creació de continguts d’intel·ligència artificial
L’ens supranacional vol evitar les notícies falses i la desinformació amb etiquetes que identifiquin les comunicacions
Categories:
La Comissió Europea ha instat les plataformes en línia a etiquetar "clarament" tot el contingut generat a través d'intel·ligència artificial per evitar la difusió de notícies falses i la desinformació. En una compareixença des de Brussel·les, la vicepresidenta de la Comissió a càrrec de Valors i Transparència i responsable de la task-force del Codi de Pràctiques contra la desinformació, Vera Jourová, ha dit que la intel·ligència artificial suposa "nous riscos" i "potencials conseqüències negatives". "Hem de protegir la llibertat d'expressió, però no crec que les màquines tinguin llibertat d'expressió", ha destacat. Jourová ha demanat que les etiquetes es posin en marxa tan aviat com es pugui mentre l’organisme manté oberta la negociació i aprovació aquest mes de juny la futura llei que limitarà els usos abusius d’aquesta tecnologia.
La vicepresidenta de la Comissió Europea ha recordat que la intel·ligència artificial pot crear "continguts en segons", generar imatges realistes d'esdeveniments que "mai han passat" o imitar veus d'una persona amb una mostra de només uns segons. "Les noves tecnologies suposen nous reptes en la lluita contra la desinformació", ha remarcat Jourová.
La vicepresidenta de la CE ha dit que en una conversa amb Google li van dir que ja tenen la tecnologia necessària per poder identificar contingut generat per intel·ligència artificial, i ha reiterat que els usuaris han de veure clarament que el que llegeixen o miren "ho ha fet una màquina".
Twitter marxa del codi de bones pràctiques
La comissària Jourová també s'ha referit a la decisió de Twitter d'abandonar el codi de bones pràctiques de la Unió Europea per a les plataformes digitials, on hi ha Meta o Google.
"Creiem que és un error, Twitter ha escollit la confrontació", ha afirmat Jourová, que ha avisat que els serveis de la Comissió Europea examinaran "exhaustivament" que la xarxa social d'Elon Musk compleixi amb la normativa europea, un cop la directiva de serveis digitals entri en vigor, a finals d'agost.