La Generalitat crea uns guardons per a creadors digitals de continguts gastronòmics

Els Premis Bite i Mos reconeixen la tasca de fotògrafs, periodistes i viatgers que visibilitzin la cuina i el vi de Catalunya

Categories:

Redacció

Els guardons són de caràcter honorífic i premiaran tant a creadors nacionals com internacionals
Els guardons són de caràcter honorífic i premiaran tant a creadors nacionals com internacionals | cottonbro studio (Pexels)

La Direcció General de Turisme del departament d’Empresa i Treball ha presentat els Premis Bite i Mos, uns guardons destinats a creadors de continguts digitals que ajuden a visibilitzar la gastronomia i l’enologia de Catalunya. Les distincions, que són de caràcter honorífic i sense compensació econòmica, tindran les inscripcions obertes fins al dilluns 12 de juny.

Els premis es divideixen en dues categories. Per una banda, es troben els Bite, que tenen un àmbit d’actuació mundial i suposen quatre distincions: el BITE honorary award, que premia la carrera professional; el best foodie, centrat en el millor contingut enogastronòmic; el best winefluencer, per a creadors especialitzats en l’enologia, i el best food traveller, que està pensat per aquells que creïn continguts relacionats amb els viatges. Per la seva banda, els premis Mos estan dirigits a aquells creadors que actuïn dins d’un àmbit nacional. Novament, trobem quatre guardons: millor prescriptor/a de cuina catalana, millor ambaixador, millor prescriptor/a del vi i millor col·lectiu.

Aquests premis s’emmarquen dins l’Estratègia de turisme enogastronòmic a Catalunya 2022-2027 i els guanyadors es desvelaran el 29 de juny durant Festa de l’Enogastronomia, que se celebrarà al Teatre Nacional de Catalunya. El jurat tindrà en compte aspectes com el reconeixement internacional i local dels participants, la seva presència mediàtica i impacte a xarxes socials, l’actitud emprenedora, la innovació i diferenciació del contingut i que aquest sigui sostenible i èticament responsable. “Aquests guardons ens han d’ajudar a tenir més visibilitat, s’han de convertir en un gran altaveu per donar a conèixer la nostra potencialitat en aquest àmbit”, ha declarat la directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs.