El 42% dels ciutadans no fa servir mai el telèfon fix

La missatgeria instantània és el mètode més habitual entre els espanyols, que s’obliden completament dels SMS i encara no han adoptat massivament les videotrucades

Categories:

Redacció

Només un 6,6% de la població truca des d'un telèfon fix diverses vegades al dia
Només un 6,6% de la població truca des d'un telèfon fix diverses vegades al dia | Erik Mclean (Pexels)

La comunicació sense fils dels espanyols es basa cada vegada més en missatges i menys en trucades. D’acord amb el darrer Panel de Hogares de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), gairebé el 42% dels ciutadans no fa servir mai el telèfon fix, i només un 6,6% l’utilitza diverses vegades al dia. A l’altre costat de la balança, gairebé el 70% de la població envia múltiples missatges instantanis per WhatsApp o altres aplicacions diàriament, una acció que només el 8% no fa mai.

Les trucades són més populars en els telèfons mòbils, ja que un terç dels habitants en fa diverses diàriament i un altre terç en fa gairebé cada dia. En canvi, els SMS han perdut de manera gairebé total la popularitat: el 83% no n’envia mai o ho fa menys que setmanalment. Per la seva banda, les videotrucades són el format que mostra un rang d’utilització més divers: gairebé el 24% no les fa servir mai, el 33% les empra de manera esporàdica, el 19% ho fa setmanalment, l’11% les usa quasi cada dia i el 8,5% ho fa diverses vegades al dia.

L’informe de la CNMC confirma que la missatgeria és l’ús més popular dels telèfons intel·ligents pel 83,9% de la ciutadania, molt per sobre de les xarxes socials (48,4%), el correu electrònic (42,3%) o el visionament de vídeos (26,8%). Pel que fa a les aplicacions d’aquesta classe, WhatsApp és la reina absoluta amb un 93,6% dels usuaris, mentre que Instagram (24,5%), Facebook Messenger (18,1%) i Telegram (18%) són les alternatives més recurrents.

Quant a les xarxes socials, Facebook manté el tron amb un 65,1% d’ús, pocs punts per davant d’Instagram (49,8%) i amb força distància respecte a TikTok (23,6%), Twitter (21,8%) o LinkedIn (10,7%). Les dades són similars a les que presentava IAB Spain en el seu darrer informe, tot i que en el seu cas, les plataformes de Meta es trobaven empatades i TikTok encara no haiva fet el sorpasso a Twitter.