Google eliminarà els comptes inactius durant més de dos anys

La mesura es començarà a aplicar a partir del mes de desembre i es justifica com una mesura de protecció

Categories:

Redacció

Per evitar que l'empresa elimini el nostre compte només cal fer-lo servir una vegada cada dos anys
Per evitar que l'empresa elimini el nostre compte només cal fer-lo servir una vegada cada dos anys | PhotoMIX Company (Pexels)

Google ha anunciat que, a partir del mes de desembre, començarà a eliminar aquells comptes que hagin estat inactius durant almenys dos anys. Això implica perdre l’adreça de correu electrònic i tots els serveis i continguts vinculats, com Drive, YouTube, Docs o Calendar. La raó d’aquest moviment, segons explica la vicepresidenta de producte de la companyia, Ruth Kricheli, és millorar la protecció dels usuaris davant possibles ciberatacs.

“Els comptes oblidats o desatesos acostumen a fiar-se en contrasenyes antigues o reutilitzades que poden haver estat compromeses, no tenen activada l’autentificació de doble factor i reben menys comprovacions de seguretat per part de l’usuari”, assenyala Kricheli en un comunicat. Aquest fet, continua, pot comprometre la ciberseguretat de la població, ja que encara que ja no faci servir aquell compte, es pot utilitzar per falsejar la identitat o per enviar continguts maliciosos. “Aquesta actualització alinea la nostra política amb els estàndards de la indústria quant a retenció i supressió de comptes i també limita la quantitat de temps durant el qual Google emmagatzema informació personal no emprada”, conclou l’executiva de la companyia.

Per evitar que Google elimini un compte que no fem servir, és tan fàcil com accedir-hi almenys un cop cada dos anys i fer alguna acció que demostri que encara es fa servir aquella adreça: llegir o enviar un correu, entrar a Drive, veure un vídeo a YouTube, descarregar una app a la Play Store, fer una consulta al cercador... També es consideraran comptes actius aquells que mantinguin alguna subscripció, sigui a serveis de la mateixa Google o a aplicacions de tercers.