FIFA i Pokémon lideren les vendes de videojocs a Espanya el 2022
10 dels 20 títols més venuts a l’Estat espanyol estan editats per Nintendo
Categories:
Un any més, Electronic Arts lidera la venda de videojocs a l’Estat espanyol amb el seu FIFA 23, la darrera entrega de la saga de simulació de futbol que, a partir de la pròxima temporada, passarà a anomenar-se EA Sports FC. Aquestes són les dades que es desprenen de l’Anuario 2022 elaborat per l’Asociación Española de Videojuegos (AEVI), que dins la seva anàlisi de la indústria mostra els 20 jocs més venuts al territori.
D’acord amb el document, Nintendo és l’editora amb més èxit a Espanya, ja que ocupa la meitat de les posicions del top 20 anual. De fet, la segona, la tercera i la quarta posició estan ocupades per títols publicats per l’empresa japonesa: Leyendas Pokémon: Arceus, Nintendo Switch Sports i Pokémon Violeta. Més endavant en el llistat també destaquen obres com Pokémon Escarlata (que es va llançar de manera conjunta amb el darrer), Mario Kart 8 Deluxe o Kirby y la Tierra Olvidada. Sony Interactive Entertainment (SIE) és la segona editorial més popular a l’Estat, i aconsegueix col·locar fins a quatre videojocs dins del top 20, amb una meritòria sisena posició per God of War Ragnarök.
Tots els videojocs de la taula es troben disponibles en castellà, la majoria amb doblatge inclòs. Tanmateix, l’únic títol que incorpora el català és Minecraft, i únicament en la seva versió Java per a ordinadors, i no en la de Nintendo Switch que apareix en el llistat.
D’acord amb l’informe, a l’Estat espanyol hi ha un total de 18,2 milions de videojugadors, el 53% dels quals són homes i el 47%, dones. La franja d’edat més vinculada a l’oci electrònic són els infants d’11 a 14 anys, un 84% dels quals asseguren gaudir de videojocs. A mesura que augmenta l’edat, el percentatge va caient, però en la franja més baixa, dels 45 als 64 anys, gairebé un terç de la població (31%) és usuària d’aquest entreteniment.
A escala econòmica, el sector ha facturat el 2022 un total de 2.012 milions d’euros, la qual cosa suposa un creixement del 12,09% respecte a l’any anterior i la primera vegada que se superen els 2.000 milions d’euros. Aquest increment s’ha donat sobretot en els videojocs digitals, que han crescut un notori 29,24%, fins a assolir els 1.180 milions d’euros. Per contra, la facturació física ha baixat un 5,67%, quedant-se en els 832 milions. Aquesta davallada no es deu a menys vendes de videojocs, que s’han mantingut, sinó a una caiguda notòria de les vendes de hardware i, a menor escala, d’accessoris.