Yaskawa estrena a Viladecans una de les fàbriques de robòtica més grans que té a Europa

L’empresa japonesa ha invertit 3 MEUR en el nou taller, que ocupa 3.500 metres quadrats i començarà a produir amb 40 treballadors

Categories:

ACN

La nova fàbrica triplica la dimensió de l'anterior seu de Yaskawa a Gavà i s'especialitza a produir tres tipus de maquinària
La nova fàbrica triplica la dimensió de l'anterior seu de Yaskawa a Gavà i s'especialitza a produir tres tipus de maquinària | Gemma Sánchez (ACN)

Gairebé un any més tard de l’anunci oficial, l’empresa japonesa Yaskawa ha inaugurat aquest dijous el nou taller de Viladecans (Baix Llobregat), que s’ha convertit en una de les instal·lacions més grans que la firma té a Europa. La companyia, pionera en robòtica i automatització industrial, ha invertit tres milions d’euros pel nou espai, que se situa en una nau de 3.500 m², el triple de l’espai que fins ara ocupaven a Gavà.

La nova seu de Yaskawa Ibérica va començar a operar a finals de l’any passat, si bé funciona al 100% des d’aquest mes de maig. D’entrada ho fa amb 40 treballadors, tot i que la direcció dona per fet que ampliaran la plantilla progressivament degut a la previsió de continuar creixent en el desenvolupament de nous robots. La fàbrica està especialitzada a desenvolupar i fabricar tres tipus de maquinària: cel·les de soldadura, robòtica multisectorial capaç de moure pesos d’entre 500 grams i 900 quilos, i màquines amb variació de control i freqüència tipus PVC. Les instal·lacions preveuen incorporar en el futur plaques solars i adherir-se al projecte VilaWatt, una iniciativa de l’Ajuntament de Viladecans per crear una comunitat energètica a partir de l’energia generada per les empreses del municipi.

El director general de Yaskawa Ibérica, Laurent Bodin, ha aclarit que tenien molt clar que “sí o sí” es volien quedar a Catalunya, on l’empresa té seu des de 1997, ja que això els permetia “consolidar la relació ja establerta amb els clients catalans”. La intenció era reubicar la seu a poca distància d’on estava fins ara per la proximitat amb Barcelona i l’aeroport del Prat, però també “per no perdre empleats”. Bodin ha assenyalat que el pla de creixement de la companyia preveu arribar al 2027 duplicant la facturació actual, de 15 milions d’euros. “I amb aquesta nau tenim la capacitat necessària per assolir-ho”, ha celebrat, alhora que ha destacat que els treballadors disposen d’un espai més confortable en comparació a les instal·lacions anteriors.