La UPC torna a acollir la hackató més gran de l’Estat

La HackUPC tindrà lloc del 12 al 14 de maig i reunirà més de 900 estudiants d’arreu del món

Categories:

Redacció

Els participants de la hackató hauran d'elaborar un projecte tecnològic en 36 hores que doni resposta al repte proposat a l'inici de la competició
Els participants de la hackató hauran d'elaborar un projecte tecnològic en 36 hores que doni resposta al repte proposat a l'inici de la competició | UPC

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) organitza un any més la HackUPC, la primera hackató celebrada a l’Estat espanyol i la més gran de totes. Enguany, l’esdeveniment tindrà lloc del 12 al 14 de maig de manera presencial al Campus Nord de Barcelona i ja hi ha inscrits més de 900 estudiants d’arreu del món. Les inscripcions estan encara obertes i s’hi pot apuntar qualsevol estudiant major de 14 anys, tingui o no tingui experiència en el món del desenvolupament tecnològic.

Com tota hackató, els participants disposaran de 36 hores per desenvolupar un projecte tecnològic que doni resposta al repte plantejat des de l’organització, que es desvelarà a l’inici de la competició. Els inscrits poden participar en solitari o en equips de fins a quatre persones. En edicions anteriors de l’esdeveniment, els alumnes van haver d’idear solucions per lluitar contra el canvi climàtic, dissenyar sistemes per millorar el sanejament i la seguretat de les ciutats o confeccionar un xatbot per a aplicacions financeres. Els guanyadors seran escollits per un jurat, que valorarà la innovació, la usabilitat i el disseny de les propostes presentades.

Paral·lelament a la competició principal, la HackUPC també comptarà amb diverses activitats de networking i divulgació. Hi haurà xerrades d’especialistes del sector, un espai per interactuar amb les empreses patrocinadores, com HP, Vueling, Optiver o Bunge, i també propostes més lúdiques, com una batalla de pistoles Nerf o un concurs de construccions de LEGO.