La UPC, el BSC i l’ESIMar organitzen una nova hackató per la Marató de TV3

La quarta edició de l’esdeveniment durarà tres dies i se centrarà en crear solucions per afrontar els reptes de la salut cardiovascular

Categories:

Redacció

L'esdeveniment se celebrarà del 16 al 18 de desembre i comptarà amb quatre reptes diferents
L'esdeveniment se celebrarà del 16 al 18 de desembre i comptarà amb quatre reptes diferents | Thirdman (Pexels)

La Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el col·lectiu Hackers@UPC, el Barcelona Supercomputing Center (BSC) i l’Escola Superior d’Infermeria del Mar (ESIMar) organitzaran els pròxims 16, 17 i 18 de desembre una hackató centrada a trobar solucions tecnològiques per combatre els reptes que planteja la salut cardiovascular. Aquest esdeveniment s’emmarca dins del context de la Marató de TV3, que enguany està dedicada a la que suposa la primera causa de mort en els països desenvolupats.

Batejada amb el nom de BitsxlaMarató, la d’enguany serà la quarta edició de la hackató dedicada a la Marató. Per aquesta trobada, els organitzadors han preparat quatre reptes concrets: dissenyar un model que permeti mesurar el diàmetre aòrtic dels ratolins per lluitar contra els aneurismes d'aorta abdominal; trobar alternatives automatitzades per monitorar el cor davant de possibles insuficiències cardíaques; elaborar un videojoc o app per divulgar sobre els símptomes previs a una trombosi, i desenvolupar una app que sigui capaç de capturar senyals biomètrics des d’un dispositiu portàtil per avaluar el risc d’ictus.

L’esdeveniment és d’accés gratuït i comptarà amb la presència de mentors tant de l’àmbit tecnològic com de la salut. Les inscripcions per ambdues posicions estaran obertes al web del projecte fins al 15 de desembre. Tanmateix, com que l’acte s’emmarca dins del context de la Marató, els organitzadors conviden als assistents a col·laborar amb un donatiu a través del portal migranodearena, un s’han marcat un objectiu de 1.001 euros. L’aportació recomanada és de cinc euros, però hi ha llibertat per destinar els diners que es creguin convenients.

Etiquetes