Advanced Factories tanca la setena edició amb una assistència rècord

La fira de robòtica i automatització industrial reuneix gairebé 35.000 persones amb el canvi d’ubicació al recinte Gran Via de Fira de Barcelona

Categories:

ACN

Advanced Factories ha superat amb escreix els 30.000 assistents que calculava arreplegar amb el trasllat a Fira Gran Via
Advanced Factories ha superat amb escreix els 30.000 assistents que calculava arreplegar amb el trasllat a Fira Gran Via | Aina Martí (ACN)

L'Advanced Factories ha tancat les portes amb un total de 34.827 assistents, convertint així la setena edició en la més multitudinària de la història i superant l’expectativa de 30.000 visitants que els organitzadors tenien abans de l’inici del congrés. La fira dedicada a l’automatització industrial i a la robòtica, celebrada per primera vegada al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, ha exposat les solucions de 537 empreses, ha reunit 382 experts i ha generat un impacte econòmic de 74 milions d'euros.

En els tres dies que ha durat el congrés, l'esdeveniment ha posat de manifest la necessitat de relocalitzar la indústria com a motor de prosperitat econòmica. “Després de dècades deslocalitzant la indústria manufacturera, per primer cop es torna a parlar d'autonomia industrial”, ha destacat el director general de la fira, Albert Planas.

La setena edició de la fira ha mostrat les darreres novetats en sistemes d'automatització industrial, robòtica, fabricació additiva, intel·ligència artificial, bessons digitals, analítica de dades, ciberseguretat o sistemes integrats de producció, entre altres. A l’esdeveniment han participat firmes com Accenture, Beckhoff, Becolve Digital, Eurecat, HP, Inetum, Invelon o Schneider Electric. A més, durant tres dies, l'Industry 4.0 Congress ha compartit les experiències industrials d'empreses com Nestlé, Antolín, Sanofi, Airbus, Ato Lactia, Enagas o Cepsa, que han revelat les seves estratègies d'automatització i digitalització de les plantes de producció.

Els organitzadors han confirmat que la vuitena edició de la fira se celebrarà del 9 a l'11 d'abril de 2024, novament al recinte Gran Via de Fira de Barcelona.