Dos projectes pilot de 5G de Parlem Telecom reben el premi GSMA Foundry Excellence Award

L’associació reconeix casos d’ús que mostren els beneficis d’aquesta tecnologia en conducció autònoma segura i en compres online amb realitat augmentada

Categories:

Redacció

Parlem Telecom rep el reconeixement GSMA Foundry Excellence Award per dos pilots basats en 5G
Parlem Telecom rep el reconeixement GSMA Foundry Excellence Award per dos pilots basats en 5G | Parlem Telecom

Dos projectes pilot de tecnologia 5G liderats per Parlem Telecom han rebut el premi GSMA Foundry Excellence Award, en el marc del Mobile World Congress. Les iniciative es basen en simulacions per demostrar la viabilitat de la tecnologia 5G: una per millorar la seguretat en la conducció autònoma i una altra per millorar l’experiència de les compres online en temps real i realitat augmentada, que es va dur a terme al Mercat de la Boqueria.

La GSMA ha reconegut aquest programa pilot, que ha desenvolupat un total de set casos d’ús de la tecnologia 5G a través del consorci d’empreses, liderat per Cellnex i el Grupo Masmovil, juntament amb Parlem Telecom, Lenovo, Nae, Nearby Computing, Atos i Aumenta Solutions. L’objectiu és desplegar solucions basades en la tecnologia 5G per tota l'àrea de Barcelona per aconseguir la transformació digital de la ciutat i l’àrea metropolitana en benefici dels ciutadans, de les administracions públiques i del sector privat.

Els set casos d’ús estaven relacionals, concretament, amb mobilitat urbana, educació, compres a distància, sector industrial, transmissió audiovisual, gestió de la seguretat i emergències a l'entorn urbà, i connectivitat a zones d'alta ocupació estacional, com les platges del litoral. El responsable de GSMA Foundry, Richard Cockle, ha destacat que tots els casos d’ús desenvolupats són “notables i mostren els beneficis de la tecnologia 5G en la vida real".

Parlem Telecom porta al seu estand, en aquesta edició del MWC, una mostra del pilot de mobilitat autònoma, on es pot comprovar com el 5G permet al vehicle avançar-se i reaccionar a un perill o obstacle en el seu recorregut, gràcies unes aplicacions de reconeixement d’imatges a través d’Intel·ligència Artificial (IA) (desenvolupades pel centre d’investigació i2CAT) que facilita informació fiable, en temps real i en imatges d’alta qualitat al vehicle. A més d’aquest pilot, Parlem també presenta al Mobile una plataforma d’IA de reconeixement facial que permet ‘descobrir emocions’ (desenvolupada per la start-upGet Feeder) i un sistema d’interconnexió automàtic al wifi, sense haver de posar cap contrasenya, de l’empresa emergent Wipass.

Les tres tecnologies han estat mostrades pels responsables de Parlem a la comitiva institucional de la Generalitat de Catalunya que, aquest migdia, han visitat l'estand de Parlem Telecom. La comitiva estava encapçalada el president Pere Aragonès, acompanyat dels consellers Laura Vilagrà (Presidència) i Roger Torrent (Empresa i Treball) i de la vicepresidenta del Parlament, Alba Vergés.

Etiquetes