El sector TIC augmenta un 55% les ofertes de treball

La remuneració creix un 20% en un any, motivat principalment per la manca de talent qualificat

Categories:

Redacció

Creixen un 55% les ofertes de feina a les TIC i un 20% els salaris
Creixen un 55% les ofertes de feina a les TIC i un 20% els salaris | cottonbro (Pexels)

El sector TIC ha incrementat en un 55% el nombre d’ofertes de treball al llarg del 2022 i ha augmentat un 20% els sous. Segons assenyala un estudi elaborat per Technology by PageGroup, el desequilibri entre l’oferta i la demana ha provocat una revalorització dels perfils qualificats del mercat, especialment en les vacants per a desenvolupadors. Tal com conclouen les dades, el salari se situa al voltant dels 65.000 euros per als empleats amb cinc anys d’experiència, lleugerament per sobre dels enginyers en software, amb 55.000 euros, i dels programadors, al voltant dels 45.000 euros. Aquests tres perfils sumen el 40% de les contractacions anuals.

Més enllà de la qualificació tècnica, les soft skills han guanyat pes en les ofertes laborals. La capacitat de comunicació, l’empatia, el treball en equip o el lideratge són àrees cada cop més demandades.

Un nou ‘hub’ tecnològic

A més de la manca de talent tecnològic, el treball en remot també ha influenciat en l’augment de la remuneració al sector. La possibilitat de treballar a distància ha atret la captació de professionals ubicats a l’Estat espanyol per part de companyies internacionals, les quals poden oferir un salari més competitiu que les empreses nacionals; o oferir la possibilitat de canviar la residència a ciutats com Madrid, Barcelona, Màlaga o València, punts clau en la creació de nous hubs digitals. Precisament la capital catalana ha duplicat el nombre de centes d’innovació i R+D en cinc anys, sumant ja un total de 96 espais de desenvolupament d’organitzacions espanyoles i d’altres països.

L’informe destaca el talent TIC espanyol per la seva qualificació i formació tècnica, tot i que posiciona com a punt feble la remuneració oferta pel teixit local com a motiu de la fuga de professionals cap a altres països i companyies estrangeres.