Equinix instal·larà un nou centre de dades a l’Hospitalet de Llobregat

Les instal·lacions connectaran Catalunya amb els principals cables submarins del Mediterrani

Categories:

Redacció

El 'data center' s'ubicarà a l'Hospitalet de Llobregat i actuarà de manera coordinada amb les instal·lacions que l'empresa ja té a Barcelona
El 'data center' s'ubicarà a l'Hospitalet de Llobregat i actuarà de manera coordinada amb les instal·lacions que l'empresa ja té a Barcelona | Equinix

La multinacional nord-americana Equinix ha anunciat que construirà un nou centre de dades a l’Hospitalet de Llobregat que connectarà els principals cables submarins que arriben a Catalunya. L’empresa invertirà un total de 52 milions d’euros en la construcció d’aquestes instal·lacions, que se sumaran al centre de dades que ja opera a Barcelona. La previsió és que el nou data center entri en funcionament durant el primer trimestre de 2024.

Segons explica l’empresa en un comunicat, les noves instal·lacions uniran quatre grans cables internacionals: el 2Africa, que connectarà Barcelona amb Àfrica i la península Aràbiga; l’Aqua Comms, que vincularà la ciutat amb Salalah (Oman) i Bombai (l’Índia); el Medloop de Sipartech, que farà xarxa amb Ajaccio, Gènova i Marsella, i el Medusa, associat a Lisboa. Tot això se sumarà a la plataforma global d’Equinix, que ja disposa de 245 centres de dades en poblacions com Bordeus, Gènova, Lisboa o Milà. “Els cables submarins desenvolupen un paper fonamental per habilitar el món digital modern, i preveiem un gran progrés en els pròxims dos anys després de l’alentiment provocat per la pandèmia”, ha declarat el vicepresident de la multinacional, Jim Pool.

El nou edifici ha estat batejat com a International Business Exchange BA2 i funcionarà de forma coordinada amb el BA1 de Barcelona. Les instal·lacions tindran unes dimensions de 2.500 metres quadrats i una potència de 3,41 MW. A més, la companyia ha assegurat que utilitzarà energia 100% renovable i que es dissenyarà amb l’objectiu d’aconseguir la certificació de Lideratge en Energia i Disseny Ambiental (LEED).