La Generalitat inverteix 89 MEUR en pantalles digitals interactives per a les escoles catalanes

L’executiu adquirirà 30.000 dispositius que es repartiran entre totes les escoles públiques i les concertades que escolaritzin alumnat vulnerable

Categories:

Redacció

Els diners provenen dels fons Next Generation i també es preveu la compra de material educatiu sobre robòtica i computació
Els diners provenen dels fons Next Generation i també es preveu la compra de material educatiu sobre robòtica i computació | Kenny Eliason (Unsplash)

La Generalitat ha autoritzat el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) per invertir 89 milions d’euros en la instal·lació de panells digitals interactius per a les aules de totes les escoles públiques del país, així com les concertades que escolaritzen un mínim d’un 30% d’alumnat vulnerable. La previsió és adquirir uns 30.000 dispositius, que arribaran als centres educatius a partir del setembre de 2023.

La mesura s’emmarca dins del Pla d’Educació Digital impulsat pel departament d’Educació, una estratègia que pretén invertir fins a 200 milions d’euros provinents dels fons europeus Next Generation a la lluita contra la bretxa digital en el món educatiu. La instal·lació de les pantalles digitals és la inversió més gran del projecte, que també preveu destinar 50 milions a l’adquisició de material relacionat amb la robòtica i la computació i 2,6 milions a la millora tecnològica de les aules dels centres d’educació especial.

Paral·lelament a la compra de nous equipaments, el pla de la conselleria d’Educació també preveu formar els mestres i educadors en competències digitals, una condició necessària per accedir als fons europeus. En aquest sentit, la Generalitat obrirà una línia de subvencions de 13,2 milions d’euros per fomentar la formació tecnològica dels professionals del món educatiu.

Etiquetes