Les empreses catalanes de l’ISE calculen un impacte econòmic de 8 MEUR

Les companyies han mantingut més de 8.000 reunions durant els quatre dies de fira, el 58% de les quals amb clients internacionals

Redacció

El 43% de les empreses catalanes que han exposat a l'ISE han tancat algun acord amb altres entitats
El 43% de les empreses catalanes que han exposat a l'ISE han tancat algun acord amb altres entitats | @accio_cat (Twitter)

La Integrated Systems Europe (ISE) ha tancat la seva tercera edició a Barcelona, la segona amb plena presencialitat, amb una assistència de 58.107 persones provinents de 155 països. La principal cita internacional del sector audiovisual ha complert l’objectiu que es proposava, superar els 52.000 visitants de la darrera edició del congrés a Amsterdam abans de la pandèmia. Una de les principals novetats ha estat l’augment d’empreses catalanes a la fira, que enguany han crescut un 7% i de manera conjunta calculen haver generat més de vuit milions d’euros en volum de negoci per als pròxims 12 mesos, segons dades d’ACCIÓ.

D’acord amb la informació recaptada per l’agència del departament d’Empresa i Treball, les companyies catalanes han mantingut més de 8.000 reunions de negoci durant els quatre dies que ha durat la fira, en 58% de les quals amb clients internacionals. El resultat d’aquestes trobades ha estat que el 43% de les empreses han aconseguit tancar algun acord comercial. “L’ISE és el millor aparador internacional perquè les empreses catalanes puguin presentar la seva tecnologia al món en un sector d’una rellevància tecnològica de primer ordre com l’audiovisual”, ha assegurat el titular de la conselleria, Roger Torrent. En l’edició d’enguany, Catalunya ha estat el cinquè territori que més expositors ha aportat al congrés, només per darrere de la Xina, el Regne Unit, Alemanya i els Estats Units.

De la mateixa manera que es va fer el 2022, l’ISE s’ha celebrat enguany de manera conjunta amb l’IoT Smart World Congress (IOTSWC), fira dedicada a la internet de les coses i a la indústria 4.0 que ha arreplegat més de 15.500 visitants, un 30% més que l’any passat. L’IOTSWC ha agregat 330 expositors i 172 conferències, a més a més d’acollir la quarta edició del Barcelona Cybersecurity Congress (BCC), organitzat per Fira de Barcelona i l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya. De cara a l’any vinent, l’ISE se celebrarà del 30 de gener al 2 de febrer novament al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, mentre que l’IOTSWC i el BCC tenen previst tornar del 21 al 23 de maig de 2024.