Tecnologies immersives i guies personalitzades per fomentar el turisme a Barcelona

Els premis FuTurisme 2022 reconeixen les els projectes de BEDER i ITINERER amb 10.000 euros i una mentoria de sis mesos

Categories:

Redacció

La setena edició dels premis FuTurisme ha recompensat BEDER i ITINERER amb 10.000 euros
La setena edició dels premis FuTurisme ha recompensat BEDER i ITINERER amb 10.000 euros | @gremihotelsbcn (Twitter)

Un any més, els premis FuTurisme han reconegut les iniciatives privades que empren la tecnologia per fomentar el turisme a la ciutat i la demarcació de Barcelona. En l’edició d’enguany, la start-up BEDER s’ha endut el guardó a idea més innovadora amb les seves experiències immersives basades per fer reserves turístiques en realitat virtual, mentre que ITINERER ha aconseguit el premi ODS-Agenda 2030 amb un servei de guies personalitzades basat en intel·ligència artificial.

Totes dues companyies han estat recompensades amb un premi metàl·lic de 10.000 euros destinat a fer créixer el seu negoci. Les empreses també podran accedir a una mentoria personalitzada de sis mesos per part de Barcelona Activa. A més, en cas que s’acabin constituint com a agència de viatges, ITINERER tindrà cobert el cost de la inscripció i de la quota anual a l’Asociación Corporativa de Agencias de Viajes Especializadas (ACAVe). Els premis formen part del programa FuTurisme de Barcelona Activa i s’organitzen de manera conjunta amb la Diputació de Barcelona, ACAVe i el Gremi d’Hotels de Barcelona.

Malgrat no endur-se el primer guardó, les companyies Talleres a vela i Niubbo també han estat recompensades com a finalistes dels premis amb mentories i acompanyament durant el programa emprenedor. La primera d’elles ha ideat un projecte que vol aprofitar el mar com a fons de creativitat en l’oferta turística, mentre que Niubbo ha desenvolupat una eina digital per personalitzar circuits de viatges. En la cinquena edició, la de l’any passat, els projectes guanyadors van ser DisVoize, Caram caram i Emotion History.