Artifact, el TikTok de text

Els fundadors d’Instagram creen una nova xarxa social per combatre la instantaneïtat de la plataforma xinesa

Categories:

Redacció

Els creadors d'Instagram es llancen amb Artifact, una nova app basada en IA per recollir l'èxit de TikTok
Els creadors d'Instagram es llancen amb Artifact, una nova app basada en IA per recollir l'èxit de TikTok | Artifact

Els fundadors d’Instagram treballen en una nova aplicació que han batejat com un “TikTok per a text”. El seu nom és Artifact i es presenta amb una dinàmica que recorda tant a la proposta xinesa a la qual vol fer front com a Twitter, segons ha publicat Platformer.

La proposta distribueix els continguts en dues línies de cronologies. En la primera, l’usuari pot veure els missatges compartits pels seus seguits, mentre que el segon és el resultat d’un algoritme que reconeix els interessos personals de cada persona i recomana articles adients per a cadascú. També contempla la possibilitat de compartir article amb altres usuaris a través de missatges privats. Tot es presenta de forma vertical, com a TikTok i pensant en el format mòbil.

Malgrat que l’aplicació es troba encara en una fase embrionària, és possible inscriure’s a una llista per ser els primers a provar-la. Hi poden participar tant clients d’Android com d’iOS.

Millora progressiva

La intel·ligència artificial és una tecnologia que millora a mesura que amplia la seva base de dades. Com més contingut i missatges rebi, més eficient serà la solució. Així és com funciona Artifact, la qual, segons han promès els ideòlegs, anirà refinant els resultats a mesura que s’utilitzi gràcies a l’aprenentatge automàtic. De fet, aquesta pot ser la clau el desenvolupament de futures xarxes socials, han apuntat, ja que ha demostrat funcionar amb TikTok.

Kevin Systrom i Mike Krieger ja van recollir el seu èxit amb Instagram des del 2010 fins al 2018, quan es va vendra a Facebook per un preu de 1.000 milions de dòlars en metàl·lic i en accions.