Microsoft crearà 100 nous llocs de treball al centre d’R+D d’intel·ligència artificial de Barcelona

L’empresa vol convertir les instal·lacions de la capital catalana en un ‘hub’ de referència a escala europea

Categories:

RedaccióACN

El 'hub' de Microsoft a Barcelona està centrat a aplicar solucions d'intel·ligència artificial a productes com Windows, Azure i Bing
El 'hub' de Microsoft a Barcelona està centrat a aplicar solucions d'intel·ligència artificial a productes com Windows, Azure i Bing | Maria Asmarat (ACN)

Microsoft contractarà 100 nous treballadors per al seu centre de recerca d'intel·ligència artificial de Barcelona. Així ho ha anunciat el president de la multinacional a Espanya, Alberto Granados, en una intervenció a Nueva Economia Fórum, on ha detallat que l'objectiu és convertir l'oficina de la capital catalana en un hub a escala europea.

La companyia va obrir el hub d’R+D el setembre de 2021 amb la finalitat de millorar els sistemes d’intel·ligència artificial de productes com Windows, Azure i, especialment, el cercador Bing, al qual ara Microsoft vol integrar-li funcionalitats provinents de ChatGPT. En aquests moments, les instal·lacions compten amb 80 treballadors, la meitat dels quals són estrangers que treballen des d'altres punts d'Europa. L’empresa va començar a ampliar la plantilla a mitjan 2022 amb la intenció d’assolir els 90 treballadors, tot i que al gener va anunciar acomiadaments. En aquest sentit, Granados ha assegurat que es deuen al fet que la multinacional està “reprioritzant determinades àrees”, sobretot aquelles en què hi ha “projectes estratègics”. Després de tot, ha assegurat que el context econòmic actual és “un dels més complexos de les últimes dècades”.

Per la seva banda, el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha celebrat que Microsoft “redobli” la seva aposta pel centre d'intel·ligència artificial de Barcelona. “Catalunya està molt ben posicionada. Ens volem consolidar com el principal hub tecnològic del sud d'Europa i notícies com la de Microsoft certifiquen que estem en la bona línia en aquest sentit”, ha afegit el titular del departament. En aquest sentit, Barcelona ja és la primera ciutat europea en rondes de finançament per a start-ups del sector deep tech, on la intel·ligència artificial ocupa la segona plaça com a especialització més popular. Així mateix, un informe d’Infojobs acredita que la capital catalana concentra més del 26% de les ofertes de feina relacionades amb aquesta tecnologia a l’Estat espanyol.