Microsoft aposta fort per ChatGPT

La multinacional estudia incorporar la IA al cercador Bing i a programes d’ús comú com Word, Outlook o PowerPoint

Categories:

Redacció

Microsoft va invertir 1.000 milions de dòlars en OpenAI el 2019 i està negociant una nova inversió en l'empresa
Microsoft va invertir 1.000 milions de dòlars en OpenAI el 2019 i està negociant una nova inversió en l'empresa | Salvatore De Lellis (Pexels)

Des del llançament de la seva versió pública a finals de 2022, ChatGPT ha revolucionat internet amb el potencial comunicatiu que ha demostrat el seu xatbot en línia. Arran d’aquest èxit, moltes companyies han estudiat la possibilitat d’incorporar l’eina d’OpenAI als seus serveis, i una de les que més fort ha apostat és Microsoft. L’empresa fundada per Bill Gates, que el 2019 ja va invertir 1.000 milions de dòlars en la companyia d’intel·ligència artificial, treballa en l’actualitat en la implementació de ChatGPT en el cercador Bing, a més a més d’estudiar el seu ús en aplicacions com Word, Outlook o PowerPoint.

Segons The Information, Microsoft treballa des de fa mesos en la possibilitat de fer servir el model de llenguatge automàtic GPT3.5 que opera ChatGPT perquè Bing sigui capaç d’oferir respostes molt més personalitzades a les consultes que fan els usuaris, en comptes de donar simplement una selecció d’enllaços, com fan actualment la majoria de motors de cerca. El mitjà en qüestió assegura que l’empresa planeja llançar una primera versió d’aquesta funcionalitat a finals de març, mentre que les fonts consultades per Bloomberg són més prudents i consideren que la integració es pot llançar “en els pròxims mesos” i en un format de prova reservat per uns pocs usuaris.

Tanmateix, l’aposta de Microsoft per l’eina d’OpenAI no es queda aquí, i la companyia també està testejant l’ús de la intel·ligència artificial en les seves principals aplicacions per als usuaris, Word, Outlook, Powerpoint i altres programaris propis, d’acord novament amb The Information. En el cas de l’editor de text, es treballa perquè el software pugui generar textos a partir de breus descripcions introduïdes per l’usuari, mentre que a Outlook s’estudia la redacció automàtica de respostes a correus, com per exemple una justificació per malaltia.

Fundada a finals de 2015, OpenAI fa anys que treballa en la recerca de noves solucions basades en intel·ligència artificial, però ha estat el 2022 l’any que ha esclatat la seva popularitat, gràcies a ChatGPT i a la primera versió pública de DALL·E 2, l’eina capaç de generar imatges a partir d’una descripció en forma de text. Tant és així que Bloomberg assegura que Microsoft està negociant una nova inversió en l’empresa, aquesta vegada de 10.000 milions de dòlars (uns 9.300 milions d’euros amb el canvi actual)