Cau la demanda de professionals digitals a Catalunya

Les consultories concentren la majoria d’ofertes de feina, que busquen especialment desenvolupadors ‘full stack’ i ‘front-end’

Categories:

Redacció

La demarcació de Barcelona concentra gairebé el 95% de les ofertes de feina de perfils digitals a Catalunya
La demarcació de Barcelona concentra gairebé el 95% de les ofertes de feina de perfils digitals a Catalunya | Sigmund (Unsplash)

La demanda de perfils TIC ha caigut un 14,9% a Catalunya durant el desembre de 2022 respecte al mes anterior, d’acord amb les dades recaptades per la Mobile World Capital Barcelona en el marc de la Barcelona Digital Talent. En total, s’han identificat 3.546 noves ofertes de feina a la cerca de talent digital, 622 menys que al mes de novembre, quan la demanda ja va caure un 8,6% respecte a l’octubre.

La davallada registrada pel sector TIC és menor que la d’altres com el de la producció industrial, que ha caigut un 46,8% el desembre, però és més elevada que el de la logística (1,3%) o el de l’hostaleria (7,8%). Gairebé el 95% de les ofertes rebudes a Catalunya es concentren a la demarcació de Barcelona, mentre que Girona i Tarragona acumulen cadascuna una mica més del 2% i Lleida, l’1,1%. Després de la capital catalana, que aglomera 2,674 ofertes, els municipis amb més demanda de talent digital són Sant Cugat del Vallès (113), l’Hospitalet de Llobregat (49), Tarragona (41) i Cornellà de Llobregat (30).

Les consultories tecnològiques aglomeren la majoria de la demanda de talent TIC, ocupant set posicions del top 10 de companyies que publica més ofertes. La primera d’elles és NTT Data, que aquest gener ha estrenat una nova seu al 22@ de Barcelona i té previst crear 1.000 nous llocs de treball. Inetum i el Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación ocupen la segona i tercera plaça, respectivament, mentre que Zurich i Seidor completen el top 5.

Finalment, pel que respecta als perfils digitals, els full stack developers són els professionals més cercats a Catalunya, segons les dades de la Barcelona Digital Talent. Els desenvolupadors front-end ocupen la segona posició, mentre que el bronze se l’enduen els analistes de dades. Els desenvolupadors especialitzats en Java i els enginyers de software són la quarta i cinquena especialització més cotitzada, respectivament.

Etiquetes