Creen una extensió web per visibilitzar els continguts en català de Netflix i Prime Video

L’eina s’integra als serveis audiovisuals i és disponible amb Google Chrome i Mozilla Firefox

Redacció

Les extensions han estat creades per l'impulsor de l'eina 'Netflix en català' i es poden descarregar des del web de Goita què fan ara
Les extensions han estat creades per l'impulsor de l'eina 'Netflix en català' i es poden descarregar des del web de Goita què fan ara | Glenn Carstens-Peters (Unsplash)

El portal Goita què fan ara i el creador de l’eina Netflix en català han sumat forces per desenvolupar una extensió web que etiqueta aquelles sèries, pel·lícules i documentals disponibles a Netflix i Amazon Prime Video que incorporen doblatges o subtítols en català. L’eina és gratuïta i es pot utilitzar en els navegadors Google Chrome i Mozilla Firefox.

Per fer servir aquest nou servei, només cal descarregar l’extensió en el navegador en qüestió (tant el de Chrome com el de Firefox es poden trobar a la web de Goita què fan ara). Un cop instal·lat, quan s’accedeixi a Netflix o a Prime Video, els continguts audiovisuals disponibles en català es marcaran automàticament amb un requadre blanc a la part superior dreta de les imatges promocionals. En cas que incorporin doblatge en la llengua, apareixeran les sigles VC, mentre que si només té subtítols, s’indicarà amb VOSC. Si la sèrie o pel·lícula es pot visualitzar de les dues maneres, sortiran sengles sigles al requadre.

A més a més d’aquesta funcionalitat, les extensions també incorporen una nova pestanya als menús principals de Netflix i Prime Video titulada Tot en català, la qual redirigeix l’usuari a la pàgina web de Goita què fan ara per poder visualitzar totes les obres disponibles en català en la plataforma en qüestió. L’eina és complementària a Netflix en català, una altra extensió web, en aquest cas només per Google Chrome, que afegeix doblatges en català existents d’obres que actualment estan disponibles a la plataforma, però no en català, com La catedral del mar, Jumanji, Codi: Lyoko, Cowboy Bebop o El meu veí Totoro.