DALL·E 2 s’obre al món

La intel·ligència artificial d’Open AI per generar imatges a través de text ja està disponible per a tothom

Categories:

Redacció

Imatge generada amb DALL·E 2 amb la instrucció "foto d'un robot mirant la Sagrada Família a Barcelona"
Imatge generada amb DALL·E 2 amb la instrucció "foto d'un robot mirant la Sagrada Família a Barcelona" | DALL·E 2

La intel·ligència artificial desenvolupada per Open AI, DALL·E 2, ha conclòs la seva fase de beta pública i ja es troba disponible per a tots els usuaris d’internet. Aquesta eina permet convertir missatges de text en imatges i és un dels principals exponents de l’auge dels algoritmes en el món de la creació visual.

DALL·E 2 té dues funcions principals: la generació d’imatge a través de descripcions de text i l’edició de fotografies a través d’intel·ligència artificial. La primera és la més coneguda, i permet crear imatges en una gran diversitat d’estils artístics, des del fotorealisme fins al surrealisme. Com més elements es descriguin, més potencial de precisió té l’eina, tot i que cal tenir en compte que, a hores d’ara, només es troba disponible en anglès. La segona funcionalitat es troba encara en fase beta, i permet dur a terme accions com expandir els marges d’una imatge o reenfocar-la, tot en funció de les ordres que li donem en forma de text.

Imatge generada amb DALL·E 2 amb la instrucció “el potencial de la tecnologia”

Per fer servir l’aplicació, només cal registrar-se amb un correu electrònic, confirmar l’enllaç que s’envia i activar la doble verificació amb un número de telèfon. Un cop donats d’alta, els usuaris rebran un total de 50 crèdits, la moneda virtual amb què es poden fer creacions. Cada instrucció que es doni a la IA té un cost d’un crèdit, i cada mes la plataforma atorga 15 nous crèdits als seus membres. Tanmateix, el portal també permet comprar-ne, amb un cost de 15 dòlars per un paquet de 115 crèdits (uns 13,5 cèntims d’euro per crèdit amb l’actual canvi de divises).

Imatge generada amb l’editor de DALL·E 2, al qual se li ha demanat que expandeixi els marges de ‘La persistència de la memòria’ de Salvador Dalí