El 70% de la gent gran té dificultats per utilitzar la banca al mòbil

Un informe d’Asufin conclou que el caixer continua sent la via més utilitzada malgrat que genera dubtes i problemes entre els usuaris de més edat

Categories:

ACN

imatge La tercera edat se sent exclosa dels serveis bancaris per la digitalització accelerada
imatge La tercera edat se sent exclosa dels serveis bancaris per la digitalització accelerada | Unsplash

El 70% de la gent gran no fa servir el telèfon mòbil per operar amb el seu banc perquè les apps no són prou senzilles i intuïtives, segons una enquesta de l'Associació d'Usuaris Financers (Asufin). L’organisme alerta que aquesta mancança obliga el 90% dels usuaris de més edat a fer servir el caixer, malgrat que aquest sistema també genera dubtes i inseguretats.

L’informe també valora la figura de l’assessor personal, un professional destinat a ajudar les persones amb més dificultats per accedir als serveis financers a través de la tecnologia. Els resultats de l’estudi conclouen que aquest professional només està present en el 30% dels casos.

Tot i la situació, Asufin assenyala que les els usuaris més grans sí que han detectat millores en l’atenció a l’oficina, encara que amb diferències clares segons si es mira l'àmbit urbà o el rural. les comunitats autònomes amb menys cues i temps d'espera per atendre el client són les que tenen més pes de sucursals rurals i de mida petita, com Extremadura, amb presència de cues i temps d'espera només en el 20% dels casos. Per contra, les que tenen un pes urbà més gran són les que tenen més temps d'espera fan gastar els seus clients, com és Catalunya, en el 32% dels casos, i Comunitat de Madrid, en el 29,7%.

Per entitats, els usuaris de CaixaBank són els que reconeixen rebre més ajuda per part del personal (un 80% dels casos). A l'extrem oposat hi ha el Banc Santander, amb un 58,1%, i Abanca, amb un 57,9%. Finalment, Asufin indica que gairebé el 60% de la gent gran ja no té llibreta d'estalvis, en representar un sobrecost o, directament, no estar disponible a la seva entitat.

En la gestió dels estalvis de moltes persones grans, s'observa una gran disparitat entre entitats. Així, fins al 73% dels clients de CaixaBank i el 67% dels d'Unicaja poden continuar usant la llibreta d'estalvis, mentre que només el 7,3% d'Abanca i el 13,4% de BBVA ho poden fer, en la mesura que aquestes entitats han decidit la retirada progressiva d'aquest instrument.

Etiquetes