Python i C es disputen el tron dels llenguatges de programació

C++ guanya popularitat en els darrers mesos i es postula com a tercer candidat a l’índex TIOBE després de superar Java

Categories:

Redacció

Python i C ocupen les dues primeres posicions de l'índex TIOBE de desembre a una distància gairebé imperceptible
Python i C ocupen les dues primeres posicions de l'índex TIOBE de desembre a una distància gairebé imperceptible | Krishna Pandey (Unsplash)

Python i C són els dos llenguatges de programació millor valorats en la darrera actualització de l’índex TIOBE, una de les classificacions més rellevants del sector informàtic. Python se situa primera amb un 16,66%, però C és segona a una distància ínfima, amb una valoració del 16,56% i un creixement més elevat que la seva competidora. Ambdues opcions postulen com a principals candidats per guanyar el premi a llenguatge de l’any, que TIOBE desvelarà durant el mes de gener, però no són els únics, ja que C++ ha guanyat embranzida en els darrers mesos.

Segons es pot visualitzar a l’índex de desembre, C++ ha crescut un 4,21% respecte al desembre de 2021, la qual cosa li ha permès superar Java a la taula i col·locar-se com a tercera opció més popular per als professionals informàtics, amb una valoració de l’11,94%. Així, és la primera vegada que Java no forma part del top 3 d’aquest rànquing, que tradicionalment sempre s’ha competit amb C fins a l’esclat de popularitat de Python. Tanmateix, malgrat caure una posició a la taula, Java creix lleugerament i obté una puntuació de l’11,82%, la qual cosa li permet distanciar-se encara més de C#, Visual Basic i JavaScript, que puntuen entre el 3% i el 5%.

Així està el TOP 10 de l’índex TIOBE a desembre de 2022 | Imatge: TIOBE

L’índex TIOBE és una classificació que s’elabora des del 2001 i mesura la popularitat dels llenguatges de programació en termes globals. El rànquing s’efectua analitzant les consultes que els usuaris fan a 25 motors de cerca diferents, entre els quals hi ha Google, Amazon, o la Viquipèdia, entre altres. Segons els seus creadors, l’eina està pensada per ajudar els professionals a prendre decisions a l’hora d’actualitzar les seves habilitats de programació o quin llenguatge escollir a l’hora de desenvolupar nous sistemes.

Etiquetes