Twitter llança la nova versió de Twitter Blue, la subscripció de pagament que permet editar tuits

El servei té una quota de vuit dòlars al mes i permet penjar vídeos a 1080p i utilitzar la insígnia blava de verificació

Categories:

Redacció

La nova subscripció costarà vuit dòlars al mes pels usuaris web i 11 dòlars per als que empren dispositius iOS
La nova subscripció costarà vuit dòlars al mes pels usuaris web i 11 dòlars per als que empren dispositius iOS | Souvik Banerjee (Unsplash)

Després de diverses setmanes de moviment constant després de la compra d’Elon Musk, Twitter ha habilitat la subscripció Twitter Blue a tot el món. Aquesta opció, llançada el 2021 al Canadà i Austràlia, ha estat una de les principals prioritats del nou propietari de la xarxa social, que ha decidit redissenyar-la completament i llançar-la amb un nou preu: vuit dòlars al mes en la versió web i 11 dòlars per als dispositius iOS.

Entre les característiques principals de Twitter Blue destaca una funcionalitat que es va començar a implementar durant el mes de setembre: la possibilitat d’editar tuits durant els 30 minuts posteriors a la seva publicació, que des de la plataforma denominen Undo Tweet (“desfer tuit”). Es tracta d’una opció que fa temps que demana un sector del públic de la xarxa social i que l’empresa ha decidit aportar com una de les grans motivacions per passar-se a la subscripció de pagament. Paral·lelament, aquesta quota també habilitarà els usuaris a publicar vídeos amb una qualitat màxima de 1080p, un mode lector per a llegir més còmodament i diverses funcionalitats per personalitzar l’experiència i ordenar millor el contingut.

Tanmateix, la gran protagonista de la nova subscripció impulsada per Elon Musk és la insígnia blava, el distintiu que fins ara acreditava que els usuaris de Twitter eren les persones que deien ser i que estava reservat a institucions, empreses i personalitats conegudes. Aquesta característica es posa ara a disposició dels subscriptors de Twitter Blue, i no només acompanyarà el seu nom d’usuari, sinó que també els donarà més visibilitat i prioritat en les cerques, mencions i respostes. Per tal de mantenir la funcionalitat inicial, la xarxa social ha llançat també la insígnia daurada, que té la mateixa forma, però amb un color diferent i que s’associa a organitzacions i empreses professionals, que la podran obtenir a través de Twitter Blue for Business. Més endavant, la plataforma també preveu implementar una insígnia de color gris destinada a organitzacions governamentals.

Ampliació del límit de caràcters dels tuits

A més a més de la nova subscripció, un dels canvis que Twitter té previst implementar en el futur és l’ampliació del límit de caràcters dels tuits. La plataforma era coneguda tradicionalment per permetre publicacions d’un màxim de 140 caràcters, una frontera que va arribar als 280 caràcters el 2017 i que ja aleshores va generar descontent entre una part dels seus usuaris. Ara, Musk ha confirmat en resposta a la pregunta d’un usuari que aquest límit s’expandirà fins als 4.000 caràcters, una extensió un 1.300% superior a l’actual. Ara per ara, es desconeix quan s’habilitarà aquest nou canvi o de quina manera es farà.