Twitter vol cobrar 8 dòlars al mes pel distintiu de verificat

El sistema s’inclouria dins de la subscripció de pagament Twitter Blue, que en l’actualitat costa 4,99 dòlars

Categories:

Redacció

Els comptes que actualment disposin de l'insígnia blava la perdran si no se subscriuen al nou Twitter Blue en un període de 90 dies
Els comptes que actualment disposin de l'insígnia blava la perdran si no se subscriuen al nou Twitter Blue en un període de 90 dies | MetaData

Un cop enllestida la compra de Twitter per part d’Elon Musk, els primers canvis en la companyia comencen a albirar-se. Un dels grans moviments que preveu el magnat és redissenyar la subscripció de pagament de la plataforma, Twitter Blue, que vol fer servir com una mesura per verificar la identitat real de les persones i combatre els bots, segons apunta The Verge i ha confirmat el mateix Musk. En aquesta línia, la quota passarà dels actuals 4,99 dòlars als 8 dòlars mensuals, i dins dels serveis inclourà l’actual sistema de verificació, el reconegut tic blau que corrobora la identitat d’una persona o organització.

En l’actualitat, el distintiu de verificat és una insígnia destinada a Governs, agències i mitjans de notícies, empreses, organitzacions i personalitats reconegudes en àmbits com l’entreteniment, els esports o les plataformes digitals. La categoria és gratuïta, però per aconseguir-la cal omplir un formulari en què s’han de complir diversos requisits.

Per la seva banda, Twitter Blue és una subscripció de pagament que la plataforma va llançar el 2021 amb què els usuaris poden desfer tuits enviats per corregir-los, organitzar tuits en carpetes o personalitzar els seus comptes a canvi d’una quota mensual. Ara per ara, el servei només està disponible al Canadà, Austràlia, els Estats Units i Nova Zelanda. La idea de Musk és refer la subscripció de dalt a baix, incrementar el seu cost fins als 8 dòlars i integrar-hi el nou sistema de verificats. Segons apunta el mitjà citat, els comptes que en l’actualitat disposin de la insígnia la perdran si no se subscriuen a Twitter Blue dins d’un període de 90 dies després del nou llançament.