El botó per editar tuits ja és una realitat

Twitter ha començat a testejar una versió de proves entre els usuaris de la plataforma

Categories:

Redacció

La nova funcionalitat començarà a estar disponible inicialment per als subscriptors de Twitter Blue a finals de setembre
La nova funcionalitat començarà a estar disponible inicialment per als subscriptors de Twitter Blue a finals de setembre | greenwish _ (Pexels)

Fa anys un sector dels usuaris ho demana, i des de l’abril sabem que s’hi treballava, però ara ja és una realitat: Twitter ha incorporat una versió de proves del botó d’editar tuits. Inicialment, l’opció estarà només disponible per als treballadors de la xarxa social, que el faran servir activament, però cap a finals de setembre s’ampliarà la seva disponibilitat als subscriptors de Twitter Blue, la versió de pagament de la plataforma.

La possibilitat d’editar tuits era una característica reclamada per molta gent des dels inicis del portal, però també és una opció temuda per un sector de l’audiència, que tem que es pugui fer servir per modificar proves incriminatòries d’insults, abusos o assetjaments o bé per amagar informacions compartides. Tanmateix, Twitter ha dissenyat la nova funcionalitat per evitar aquesta classe de possibilitats: els tuits publicats només es podran editar durant els 30 minuts posteriors a la publicació, i quan un tuit es modifiqui s’incorporarà la data i hora del canvi. Si els usuaris pitgen aquesta dada, podran veure la versió anterior del missatge. “El límit de temps i l’historial de versions juguen un rol important. Ajuden a protegir la integritat de la conversa i crear un record accessible públicament de què s’ha dit”, apunta la plataforma en un comunicat.

D’entrada, la nova funcionalitat només estarà disponible en un únic país, previsiblement els Estats Units, el Canadà, Austràlia o Nova Zelanda (els territoris que, en l’actualitat, tenen accés a Twitter Blue), però la intenció és que no sigui una característica exclusiva de la subscripció de pagament, sinó que s’estengui a la resta d’usuaris en un futur no especificat. La novetat arriba la mateixa setmana que Twitter obre al públic els cercles, que permeten separar l’esfera pública i privada dels usuaris amb publicacions destinades a un grup privat i seleccionat de seguidors.