Fer cagar el Tió al metavers

El CatVers recrea una masia catalana amb els típics elements de Nadal a Catalunya per portar la tradició al món virtual

Categories:

Redacció

El CatVers porta el Tió al metavers per celebrar les festes de Nadal
El CatVers porta el Tió al metavers per celebrar les festes de Nadal | CBCat

El Tió i el caganer han arribat al metavers per celebrar les festes de Nadal en un entorn virtual. El CatVers, el món digital creat pel Centre Blockchain de Catalunya (CBCat), ha recreat el menjador d’una masia catalana amb decoració típica d’aquestes festes perquè els usuaris que ho desitgin puguin fer cagar el Tió també en aquest món paral·lel. L’espai inclou un pessebre en el qual endinsar-s’hi i passejar-hi amb avatars nadalencs.

A la pàgina web del CatVers també s'hi pot trobar un editor de caganers. Amb aquesta eina, qui ho vulgui podrà personalitzar el seu propi caganer i convertir-lo en un NFT. Tothom que faci el seu caganer abans del 19 de desembre, el podrà trobar a partir del dia 22 en la nova sala Museu dels Caganers. Aquesta sala permetrà exposar totes les creacions, les quals també es podran veure a través de l’etiqueta #CatVersNadal a les xarxes socials quan els usuaris les comparteixin.

Els usuaris poden entrar dins del pessebre | Imatge: CBCat

El CatVers es va presentar oficialment el desembre de 2021 i des de llavors s'hi han fet diversos actes privats i públics. L'objectiu d’aquest metavers és que la llengua i la cultura catalanes siguin presents en aquests entorns digitals des del primer moment, per tal de garantir que hi tindran espai en un futur.

Etiquetes